VIDEO ­čÄŽ Angaja╚Ťii caselor de s─ân─âtate vor primi m─âriri de salarii. Sindicali╚Ötii anun╚Ť─â oprirea protestelor

VIDEO ­čÄŽ Angaja╚Ťii caselor de s─ân─âtate vor primi m─âriri de salarii. Sindicali╚Ötii anun╚Ť─â oprirea protestelor
Angaja╚Ťii Casei de Asigur─âri de S─ân─âtate Prahova au protestat ├«n ultimele zile, al─âturi de colegii din toat─â ╚Ťara, cer├ónd major─âri de salarii (Foto: captur─â video)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Dup─â mai bine de o s─âpt─âm├ón─â de proteste, timp ├«n care au restr├óns considerabil activitatea, angaja╚Ťii caselor de asigur─âri de s─ân─âtate vor beneficia de m─âriri de salarii. M─âsura a fost adoptat─â mar╚Ťi de Parlament.

Camera Deputa╚Ťilor, ├«n calitate de for decizional, a aprobat mar╚Ťi un proiect de lege care vizeaz─â majorarea drepturilor salariale ale angaja╚Ťilor Casei Na╚Ťionale de S─ân─âtate ╚Öi structurilor subordonate. M─âsura vine dup─â un protest pe perioad─â nedeterminat─â demarat la nivelul┬áCasei Na╚Ťionale de S─ân─âtate, Casei de S─ân─âtate a Municipiului Bucure╚Öti, caselor jude╚Ťene de s─ân─âtate ╚Öi Casei de Asigur─âri de S─ân─âtate a Ap─âr─ârii, Ordinii Publice, Siguran╚Ťei Na╚Ťionale ╚Öi Autorit─â╚Ťii Judec─âtore╚Öti.

Reprezentan╚Ťii Blocului Na╚Ťional Sindical, care au organizat protestul, au salutat, mar╚Ťi, m─âsura, anun╚Ť├ónd cu aceast─â ocazie ├«ncetarea protestelor.

Dup─â aprobarea major─ârilor de salarii, angaja╚Ťii Casei de S─ân─âtate anun╚Ť─â ├«ncetarea protestului

ÔÇ×VICTORIE! Membrii Federa╚Ťiei Caselor de Asigur─âri de S─ân─âtate, Federa╚Ťie afiliat─â la Blocul Na╚Ťional Sindical, vor avea venituri mai mari! Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, for decizional ├«n acest caz, a aprobat proiectul de lege pentru care am ie╚Öit ├«n strad─â timp de 10 zile! FELICIT─éRI TUTUROR! PROTESTELE SE OPRESC AICI!ÔÇŁ, a fost mesajul publicat de BNS dup─â aprobarea ├«n Camera Deputa╚Ťilor a proiectului care urmeaz─â s─â aduc─â m─âriri de salarii pentru angaja╚Ťii Casei de S─ân─âtate.

├Än perioada protestului, angaja╚Ťii Casei au asigurat doar serviciile considerate urgente, precum cele pentru duplicarea cardurilor de s─ân─âtate, aprob─âri pentru aparate de oxigen, stome sau servicii necesare gravidelor ori persoanelor cu dizabilit─â╚Ťi. Asta ├«nseamn─â c─â protestul a afectat inclusiv decont─ârile de fonduri pe care Casa de Asigur─âri de S─ân─âtate le face ├«n mod regulat c─âtre spitale.

Mai departe, cum aceste contracte asigur─â cea mai mare parte a veniturilor de func╚Ťionare ale spitalelor, multe unit─â╚Ťi mediale din ╚Ťar─â au ├«nt├ómpinat dificult─â╚Ťi ├«n ultimele zile cu asigurarea cheltuielilor, inclusiv a fondului de salarii. ├Än Prahova, Spitalul Jude╚Ťean, cea mai mare unitate medical─â din jude╚Ť, risca s─â fie ├«n aceast─â situa╚Ťie dac─â protestul mai continua mult.

Image