VIDEO | Fonduri europene pentru modernizarea ambulatoriilor de la Maternitatea Ploieşti şi Spitalul Văleni

VIDEO | Fonduri europene pentru modernizarea ambulatoriilor de la Maternitatea Ploieşti şi Spitalul Văleni

Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploieşti şi Spitalul Vălenii de Munte vor primi fonduri europene pentru modernizarea zonelor de tratament ambulatoriu şi dotarea cu aparatură de ultimă generaţie. Cele două proiecte depăşesc 15,5 milioane de lei şi sunt finanţate în cadrul Axei 10 din Programul Operaţional Regional, de unde şi unitatea medicală din Mizil mai aşteaptă fonduri.

Contractele de finanţare au fost semnate astăzi, de către directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Muşat, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, şi respectiv primarul oralului Vălenii de Munte, Florin Constantin. În cazul unităţii medicale din Văleni, proiectul are o valoare de aproape 8,2 milioane de lei şi propune dotarea cu aparatură medicală nouă a ambulatoriului şi a laboratoarelor care îl deservesc, pentru obţinerea unor diagnosticări cât mai precise şi rapide. Aici vor ajunge, printre altele, un computer tomograf, cinci ecografe pentru obstetrică ginecologie, cardiologie, medicină internă, pediatrie şi imagistică, un mamograf digital, un aparat radiologic fix, un video dermatoscop,un cardiotocograf, un EKG şi un laser transcutanat-vascular.

Primarul a amintit că acest proiect vine în contextul în care administraţia locală a derulat în ultimii ani mai multe investiţii pentru modernizarea spitalului din Văleni. În paralel, pentru atragerea medicilor, e în derulare şi un parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, pentru construirea a 12 unităţi locative, dedicate cadrelor medicale.

Al doilea contract de finanţare semnat miercuri vizează extinderea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploieşti, unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Valoarea totală se apropie de 7,5 milioane de lei, contribuţia proprie a beneficiarului va fi de 150.000 de lei, iar durata rezervată pentru proiectare şi execuţie va fi de 17 luni.

Aici urmează să fie construit un nou corp de clădire, cu parter şi un etaj, pe o suprafaţă de 240 de metri pătraţi, în prelungirea construcţiei existente, în zona pe unde se face intrarea pacientelor, în partea stângă a unităţii medicale. Totodată, proiectul propune şi reabilitarea construcţiei existente, pe o suprafaţă de 225 de metri pătraţi. Pe lângă dotări tehnice precum o centrală de ventilaţie cu recuperare de căldură, o minicentrală de filtrare-tratare a aerului sau o unitate de alimentare cu fluide medicale, investiţia include şi achiziţia de mese pentru consultaţii, paturi de spital, electrocardiograf, defibrilator, ecograf, electrocauter şi videocoloposcop binocular.

Image
Image
Image