VIDEO ­čÄŽ Protest al angaja╚Ťilor DSP Prahova, nemul╚Ťumi╚Ťi de nivelul salariilor

VIDEO ­čÄŽ Protest al angaja╚Ťilor DSP Prahova, nemul╚Ťumi╚Ťi de nivelul salariilor
Angaja╚Ťii DSP Prahova au declan╚Öat un protest spontan, ├«ntrerup├ónd activitatea miercuri, ├«ntre 13.00 ╚Öi 15.00 (Foto: Alex C─âlinoiu - Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Angaja╚Ťii Direc╚Ťiei de S─ân─âtate Public─â (DSP) Prahova au organizat miercuri un protest spontan, al─âturi de colegii din ╚Ťar─â, reclam├ónd nivelul sc─âzut al salariilor. Protestul, a╚Öteptat s─â continue ╚Öi zilele viitoare, vine dup─â ce salaria╚Ťii Casei de Asigur─âri de S─ân─âtate tocmai au beneficiat de cre╚Öteri salariale.

La o zi dup─â ce Parlamentul a aprobat o m─âsur─â care va duce la cre╚Öterea salariilor la nivelul Casei de Asigur─âri de S─ân─âtate, angaja╚Ťii direc╚Ťiilor de s─ân─âtate public─â din ╚Ťar─â au declan╚Öat un protest spontan, reclam├ónd o discrepan╚Ť─â major─â.

La nivelul DSP Prahova, unde lucreaz─â peste 130 de persoane, protestul a debutat miercuri, la ora 13.00, fiind planificat s─â dureze dou─â ore.

Mai mul╚Ťi salaria╚Ťi au ie╚Öit ├«n fa╚Ťa sediului institu╚Ťiei, situat pe strada Take Ionescu din centrul Ploie╚Ötiului, av├ónd preg─âtite pancarte cu mesaje precum ÔÇ×Vrem salarii decenteÔÇŁ, ÔÇ×F─âr─â discrimin─âri ├«ntre categoriile de personal!ÔÇŁ, ÔÇ×Nu to╚Ťi bugetarii au salarii nesim╚ŤiteÔÇŁ, ÔÇ×Aceea╚Öi lege, aceea╚Öi func╚Ťie, acela╚Öi salariu!ÔÇŁ sau ÔÇ×Mereu sacrifica╚Ťi ╚Öi niciodat─â respecta╚ŤiÔÇŁ.

Protest al angaja╚Ťilor DSP Prahova

ÔÇ×Angaja╚Ťii DSP Prahova au decis s─â organizeze ast─âzi acest protest spontan, cu ├«ntreruperea activit─â╚Ťii ├«ntre orele 13.00 ╚Öi 15.00. Nemul╚Ťumirile sunt de ordin salarial, din cauza discrepan╚Ťelor din sistemul de s─ân─âtate, av├ónd ├«n vedere cre╚Öterile salariale care vizeaz─â doar angaja╚Ťii Casei Na╚Ťionale de Asigur─âri S─ân─âtate, dar nu ╚Öi angaja╚Ťii Direc╚Ťiei de S─ân─âtate Public─â, ce fac ╚Öi ei parte din sistemul de s─ân─âtateÔÇŁ, a afirmat purt─âtorul de cuv├ónt al DSP Prahova, Magdalena Cristea.

Oamenii reclam─â o subfinan╚Ťare a institu╚Ťiei, care se reflect─â at├ót ├«n nivelul salariilor, c├ót ╚Öi ├«ntr-un deficit de personal, care, mai departe, duce la un volum de munc─â mare pentru salaria╚Ťii existen╚Ťi. Ei mai reclam─â ╚Öi c─â acum c├óteva luni le-a fost eliminat un sport de 30% pe care ├«l primiser─â cu ocazia pandemiei, c├ónd direc╚Ťiile de s─ân─âtate public─â au avut un rol central. ├Än acest context, cu lefurile reduse recent ├«n timp ce angaja╚Ťii altor institu╚Ťii din sistemul de s─ân─âtate beneficiaz─â de major─âri, cre╚Öterile primite de cei de la Casa de Asigur─âri au avut, din perspectiva angaja╚Ťilor DSP, un dublu impact.

Este de a╚Öteptat ca astfel de ac╚Ťiuni s─â continue ╚Öi zilele viitoare, ├«n toat─â ╚Ťara.

Image