Ingrediente
» 1 kg. conopida
» cate 1 ardei
mare rosu, verde si galben
» 2 linguri mari
unt
» 1 lingura cu varf faina
» 450 ml. lapte
» 1/4 lingurita
nucsoara rasa
» 150 g.
cascaval ras sau branza Cedar
» sare si piper
dupa gust
» 2 linguri
pesmet
» 3 linguri
parmezan ras
Mod de preparare
Conopida desfăcută
în bucheţele se fierbe în apă clocotită timp de 15 minute, apoi se scoate într-o
strecurătoare şi se lasă la scurs.
Între timp, se
topeşte o ligură d eunt într-o cratiţă, în care se pun ardeii curăţaţi de seminţe
şi cotor şi tăiaţi felii, lăsându-i la călit câteva minute. Se scot într-un vas
şi se lasă şi ei deoparte.
În cratiţa în
care au fost căliţi ardeii se pune făina şi se amestecă. Se lasă pe foc
aproximativ un minut, până se rumeneşte. Se dă vasul la o parte de pe foc şi se
toarnă laptele, amestecând. Când începe se fiarbă, se lasă să clocotească, la
foc mic, timp de trei minute. Se adaugă nucşoara, 100 g caşcaval ras şi se
condimentează.
Cuptorul se încinge
la 180 de grade Celsius.
Se pun bucheţelele
de conopidă într-o formă termorezistentăm iar deasupra se toarnă amestecul de
lapte. Se pun deasupra ardeii şi se presară pesmet, parmezan şi restul de caşcaval
ras.
Se dă vasul la cuptor pentru 25-30 de minute, până când
preparatul capătă o culoare arămie.
Sursa:
laurasava.ro