Conopidă la cuptor

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

 

Ingrediente

» 1 kg. conopida

» cate 1 ardei mare rosu, verde si galben

» 2 linguri mari unt

» 1  lingura cu varf faina

» 450 ml. lapte

» 1/4 lingurita nucsoara rasa

» 150 g. cascaval ras sau branza Cedar

» sare si piper dupa gust

» 2 linguri pesmet

» 3 linguri parmezan ras

 

 Mod de preparare

Conopida desfăcută în bucheţele se fierbe în apă clocotită timp de 15 minute, apoi se scoate într-o strecurătoare şi se lasă la scurs.

Între timp, se topeşte o ligură d eunt într-o cratiţă, în care se pun ardeii curăţaţi de seminţe şi cotor şi tăiaţi felii, lăsându-i la călit câteva minute. Se scot într-un vas şi se lasă şi ei deoparte.

În cratiţa în care au fost căliţi ardeii se pune făina şi se amestecă. Se lasă pe foc aproximativ un minut, până se rumeneşte. Se dă vasul la o parte de pe foc şi se toarnă laptele, amestecând. Când începe se fiarbă, se lasă să clocotească, la foc mic, timp de trei minute. Se adaugă nucşoara, 100 g caşcaval ras şi se condimentează.

Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius.

Se pun bucheţelele de conopidă într-o formă termorezistentăm iar deasupra se toarnă amestecul de lapte. Se pun deasupra ardeii şi se presară pesmet, parmezan şi restul de caşcaval ras.

Se dă vasul  la cuptor pentru 25-30 de minute, până când preparatul capătă o culoare arămie.

Sursa: laurasava.ro

Image