GALERIE FOTO-VIDEO. Nu pierdeți trenul! În Gară la Nenea Iancu e trafic mare!

Gară la Nenea Iancu
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Trenulețele s-au pus în mișcare vineri, 10 noiembrie, la ora 12.00, “În Gară la Nenea Iancu”. Deschiderea evenimentului de modelism feroviar a fost așteptată cu nerăbdare de copii, care au asaltat Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești, alături de părinți, bunici sau profesori. Atracția acesetei ediții este cea mai mare dioramă LEGO funcțională, realizată de Sev Brick. Diorama conține trenulețe în mișcare pe șine, copaci, mașini, clădiri, chiar și o rafinărie, în concordanță cu specificul Orașului Aurului Negru.

La spectacolul inedit din lumea trenurilor în miniatură participă aproximativ 50 de module cu scene tematice, însumând peste150 metri liniari de șine și trenulețe, care aparțin cluburilor de modelism AR-RAIL din Arad, CENAFER - Muzeul CFR București, Clubul Feroviar București, Clubul Improvizat București, Asociația de Modelism Tomis din Constanța, colecționari privați, alături de Clubul Feroviar Republica Ploiești, organizator al evenimentului împreună cu Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova.

Toate modulele funcționează într-o dioramă unitară, cu gări în replică fidelă a celor reale, diferite peisaje din natură, vehicule, clădiri, oameni și animale în miniatură.  Pare incredibil că modulele au fost făcute separat de pasionați din toată țara și au fost îngemănate perfect într-o rețea feroviară complexă, spre deliciul publicului care urmărește fascinat trenulețele în mișcare.

Pasionații de modelism feroviar au acum ocazia să și achiziționeze astfel de trenulețe și locomotive în cadrul expoziției, de la magazinul de specialitate.

Expoziția este deschisă sâmbătă între orele 10.00-18.00 și duminică între orele 10.00-16.30.

Roxana Manolache

 

 

 

Image