Rețeta zilei: Mâncare de ardei copți– REȚETĂ DE POST

Ingrediente:

 

5-6 buc. ardei gras (capia)

2 buc. ceapă

2 roșii

3 linguri suc de roșii

2-3 căței de usturoi

2-3 linguri de ulei

sare, piper

verdeață

 

Mod de preparare:

Mâncărica, ideală în sezonul ardeilor copți, poate fi preparată cu succes și în perioadele de post care nu coincid cu acesta, inclusiv acum, primăvara, cu ardeii copți conservați în gospodărie sau cumpărați din comerț.

În cazul în care folosiți ardei cruzi, aceștia trebuie spălați, șterși cu prosoape de hârtie și copți pe plită, în cuptor sau pe grătar. Se scot într-un vas și se lasă acoperiți timp de 10-20 de minute, să se aburească și să poată fi curățați mai ușor.

Ardeii se curăți de coajă, semințe și cotoare, apoi se taie fâșii subțiri.

Ceapa tocată mărunt se pune într-o tigaie, la înăbușit, în 2-3 linguri de ulei și 100 ml de apă. Când devine translucidă, se adaugă fâșiile de ardei și se toarnă apă fierbinte, astfel încât sosul format să acopere totul. După 5-6 minute se adaugă roșiile tăiate cuburi mici, sucul de roșii, usturoiul tocat mărunt, sare și piper.

Mâncarea se mai lasă să clocotească 10-15 minute, ca să scadă sosul și să se mai îngroașe.

La final se adaugă verdeață tocată mărunt. Poate fi mărar, pătrunjel sau chiar busuioc.

Mâncarea de ardei copți se servește caldă, cu mămăliguță.

 

Sursa: truedelights.ro