UAP Prahova a sesizat Avocatul Poporului cu privire la obligativitatea montării de repartitoare de căldură

UAP Prahova a sesizat Avocatul Poporului cu privire la obligativitatea montării de repartitoare de căldură

Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova a depus la Avocatul Poporului o petiţie prin care solicită sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la obligativitatea montării de repartitoare de căldură până la 31 decembrie în apartamentele racordate la sistemele centralizate de încălzire. UAP Prahova consideră că măsura este neconstituţională.

Conducerea anunţă că a depus la începutul săptămânii o sesizare în numele atât al UAP Prahova cât şi al unor persoane din judeţ, plecând că le ideea că Avocatul Poporului are atribuţii în situaţii care lezează persoanele fizice, sesizarea vizând modificările aduse la Legea 325/2006, respectiv adăugarea unui alineat cu următorul conţinut: "Art.45 (3) – Constituie contravenții (…) și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei nerespectarea termenului limită privind montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri". "Prin această obligativitate pe care statul o creează pentru proprietarii de apartamente, pe proprietatea lor, statul încalcă dreptul de proprietate al acestora garantat atât de Constituţia României cât şi de legislaţia europeană. (...) Uniuena Asociaţiilor de Proprietari Prahova este îngrijorată de acest mod dictatorial al statului de a impune ceva unui proprietar pe proprietatea sa fără ca să ne exproprieze. (...) UAP Prahova are în vedere să facă plângeri penale tuturor parlamentarilor care au iniţiat şi votat modificările Legii 325/2006, pentru abuz în serviciu", se arată într-un comunicat de presă publicat miercuri de UAP Prahova, în care se mai reclamă că petiţiile depuse în numele unor persoane fizice nu au primit număr de înregistrare.

"Rugăm membri UAP Prahova să aibă răbdare 30 de zile până la primirea răspunsului de la Avocatul Poporului, răspuns prin care sperăm să ni se comunice că actul normativ de modifciare a Legii 325/2006 a fost atacat la Curtea Constituţională pentru neconstituţionalitate, ceea ce presupune că nu va mai putea fi aplicabil dacă se va constata că este neconstituţional. Vă vom ţine la curent cu răspunsul", se încheie mesajul oficial publicat de UAP Prahova.

Image
Image
Image