fbpx

VOCEA PRAHOVEI – Carina Veghiu, ploieșteanca de 10 ani a cărei “voce ireală” a lăsat mască juriul festivalului (video)

VOCEA PRAHOVEI – Carina Veghiu, ploieșteanca de 10 ani a cărei “voce ireală” a lăsat mască juriul festivalului (video)

Image
Image

Ploieștiul a găzduit, ieri, la Sala Europa a Palatului Administrativ din Ploiești, cea de-a VI-a ediție a Festivalului “Vocea Prahovei”, organizat de Consiliul Județean Prahova prin Școala Populară de Arte a Centrului Județean de Cultură. Marele Premiu a fost câștigat de Carina Veghiu, o ploieșteancă aflată la prima participare la acest festival, a cărei voce i-a uluit pe toți cei prezenți, cu atât mai mult cu cât este a unei fetițe de numai 10 ani.

 

Carina Veghiu este deja cunoscută în lumea festivalurilor de muzică, având în palmares numeroase premii și trofee obținute în țară și la concursuri din străinătate. A început canto la vârsta de 7 ani și, sub îndrumarea prof. Robert Marcaș, de la ART Academy, a ieșit repede la iveală că fetița a fost înzestrată cu un dar incredibil, “o voce ireală”, cum spune Bogdan Negroiu, președintele juriului de la “Vocea Prahovei”.

Carina este și câștigătoarea Trofeului EXCENTRIP - ediția 2022, dar și a Marelui Trofeu al festivalului “Dragobete pupă fete”, iar asta numai de la începutul anului. Ploieșteanca a fost invitată, în luna septembrie anul trecut, să susțină un concert on-line, împreună cu Pepe, artistul fiind de asemenea impresionat de vocea  pe care o are la vârsta ei.

După festivalul de la Ploiești, muzicianul Florentin Milcof i-a transmis Carinei un mesaj care spune despre talentul ei la fel de multe ca palmaresul deja foarte bogat cu care se poate mândri ploieșteanca:

“Am văzut-o pe Carina Veghiu că a câștigat un trofeu la ea acasă, la Ploiești.

Am văzut-o și la Pepe în live-ul lui (a propos felicitări Pepe pentru că faci un lucru tare mișto).

A mai câștigat un premiu la EXCENTRIP și nu oricare.

Știți câți ani are Carina? Hai să vedem cine știe?

Se vede treaba că îi place tare mult să cânte și cu siguranță va progresa mult dacă va fi direcționată corect. Ușor de zis asta cu direcționatul. Greu de făcut însă într-o țară fără școli de muzică reformate la nivelul anului 2022. Greu de făcut într-o țară în care corupția, pirateria, bunul plac și haosul sunt la ordinea zilei într-o piață muzicală miiiică cât o nucă și mai mică.

Ce vor face bieții părinți cu un astfel de talent uriaș? Să plecăm în America! Nu, e complicat...

Cel mai bine! Să facă o facultate serioasă pentru o meserie serioasă și după aia poate să și cânte (veșnicul refren)!

Unde să cânte? Păi să o ia o casă de producție, să investească în ea și să scoată piese de dat la radio.

Sunt mulți pe listele de așteptare, da știm asta, dar mai are timp, deocamdată e prea mică. Mai vedem ce o mai fi.

Păi și credeți că la casa aia de producție o să cânte ce vrea ea?

Doar întreb...poate...

Ce vreau să spun este că mi-e ciudă când văd cum apar atât de multe talente atât de speciale în țara asta total neprietenoasă cu artiștii, ba chiar lipsită total de empatie. Dar hai, că deja descurajăm copilul și nici asta nu e bine. Problema e că atunci când îți propui să construiești un asemenea talent ar trebui să ai și un plan, iar aici, la noi, nu prea ai cum să-l ai decât dacă te orientezi la un moment dat spre alte zări, iar asta nu cred că bucură pe cineva.

Pe mine unul mă întristează, nu pentru ea, ea va reuși, sunt convins, ci pentru amărâta asta de țară care a avut niște conducători neiubitori de muzică. Din păcate cam toți iubesc sau au iubit orice altceva.

Dar să fim optimiști. Talentele noastre sunt și vor fi foarte utile și apreciate acolo unde conducătorii iubesc și respectă muzica și mai ales muzicienii.

Ascultați-o pe Carina. Vă va încălzi sufletul.”

Câștigătorii ediției a VI-a a Festivalului "Vocea Prahovei"

VEGHIU CARINA ANDREEA - TROFEUL FESTIVALULUI

ANDRONACHE ALMA LORENA PREMIUL l

FODAC DENISA TEODORA        PREMIUL II

VLĂDOIU SARAH MARIA          PREMIUL III

BĂLĂŞOIU KARLA ELENA         PREMIUL I

IONESCU BIANCA ALESSIA      PREMIUL II

GHEORGHE AMALIA CRISTINA PREMIUL III

HANU BIANCA ANDREEA         PREMIUL SPECIAL

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Foto: Facebook/ Bogdan Negroiu

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.