Vrei să îți schimbi televizorul? Urmează acești pași pentru a te asigura că alegi modelul potrivit!

Vrei să îți schimbi televizorul? Urmează acești pași pentru a te asigura că alegi modelul potrivit!

În ultimii 10 ani, piața electronicelor și electrocasnicelor s-a dezvoltat considerabil. Probabil ți se pare deja că noi modele de calculatoare, telefoane, frigidere sau chiar mașini de spălat apar pe piață de fiecare dată când clipești. Iar televizoarele nu sunt excepția de la regulă. Amalgamul de noi modele, de noi opțiuni și de terminologii pe care nu le-ai mai auzit vreodată până acum pot da bătăi de cap și celui mai iscusit inginer. Astfel, alegerea unui nou televizor poate reprezenta o provocare serioasă. Dacă te documentezi puțin și te hotărăști din timp ce ți-ai dori cu exactitate de la televizorul tău, lucrurile vor deveni considerabil mai simple.

Urmează acești cinci pași simpli pentru a te asigura că alegi televizorul potrivit!

  1. Hotărăște-te, în primul rând, ce mărime de televizor îți dorești

Mărimea ideală a televizorului depinde de doi factori principali: poziționarea acestuia în încăpere și distanța de vizionare dintre tine și ecran. Ia în calcul aceste două aspecte înainte să îți cauți un nou televizor. Gândește-te unde vei vrea să îți așezi noul aparat și proiectează-ți în minte cum ar arăta modelul pe care ți-l dorești în acel loc.

Atunci când îți cauți un televizor, este foarte tentant să te îndrepți către modelele cele mai mari. Dacă ecranul televizorului este însă prea mare pentru locul unde îl vei așeza, este posibil să reprezinte un inconvenient, atât din punct de vedere estetic, cât și pentru sănătatea ochilor tăi. În mod ideal, mărimea ecranului ar trebui să reprezinte jumătate din distanța dintre tine și locul unde îți vei plasa televizorul.

  1. Gândește-te dacă vrei să optezi pentru un televizor smart sau unul clasic

Deși au apărut numeroase noi modele de televizoare smart pe piață în ultimii ani, acesta nu reprezintă alegerea potrivită pentru fiecare persoană în parte. Desigur, găsești la televizorul smart numeroase opțiuni pe care nu le vei întâlni la modelul clasic, precum conectivitatea la internet. Riscul cel mai mare al televizoarelor smart este, însă, faptul că se pot defecta mult mai ușor decât cele clasice, căci pot fi virusate sau pot deveni țintele atacurilor cibernetice, întocmai ca orice alt dispozitiv inteligent.

De asemenea, dacă nu îți dorești să folosești internetul pe televizor sau să îl conectezi la laptop pentru a accesa platforme de streaming video, probabil varianta potrivită pentru tine este televizorul clasic. Găsești numeroase modele de televizoare clasice la un preț mult mai avantajos decât al celor smart și este mult mai ușor de utilizat. 

  1. Setează-ți bugetul

După ce ai decis care este mărimea ideală pentru noul tău televizor și ce opțiuni îți dorești exact de la acesta, setează-ți un buget aproximativ. Studiază puțin piața înainte de acest pas, căci fiecare magazin are propriile sale prețuri. Dacă nu ești încă decis asupra unui anumit buget, aruncă un ochi peste oferta de televizoare de la dexo.ro, căci găsești acolo ultimele modele de la cele mai cunoscute branduri, la prețuri foarte accesibile (mai ales în perioada reducerilor!). Odată ce te-ai decis asupra unui buget estimativ, caută ofertele care se potrivesc cel mai bine dorințelor tale.

  1. Familiarizează-te cu termenii!

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să citești descrierea unui produs și să te simți în totalitate depășit de terminologia pe care nu o înțelegi. Pentru a evita acest lucru, caută un glosar de termeni de specialitate și familiarizează-te puțin cu cele mai uzuale expresii, precum LED sau OLED, STB, etc. Eviți astfel să pierzi timp suplimentar căutând definițiile fiecărui nou termen pe care îl întâlnești.

  1. Gândește-te la un anumit brand

Majoritatea brandurilor de dispozitive smart au scos acum pe piață și televizoare. Realizează o scurtă documentație și află care sunt cele mai renumite branduri în industria televizoarelor. Nu miza doar pe renume! Uneori, poți avea surpriza ca branduri mai puțin cunoscute pe piață să ofere cea mai bună ofertă ca raport calitate/preț. 

Alegerea televizorului potrivit poate reprezenta, într-adevăr, o provocare destul de mare. Cu toate acestea, urmând acest scurt ghid îți vei simplifica în mod considerabil eforturile, iar căutarea acestei noi achiziții poate deveni o activitate chiar plăcută!

Sursă foto: shutterstock.com. Image
Image
Image