Club din Premier League penalizat cu 10 puncte, pentru încălcarea regulilor de fair play financiar

Club din Premier League penalizat cu 10 puncte, pentru încălcarea regulilor de fair play financiar
Everton a fost penalizată cu 10 puncte în Premier League pentru încălcarea regulilor de fair play financiar și ar putea fi acționată în judecată de mai multe cluburi care au retrogradat în ultimii ani (Foto: Facebook - Everton)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Clubul englez Everton a fost penalizat cu 10 puncte, ajungând în zona retrogradării, după încălcarea regulilor de fair play financiar în ultimii ani. Gruparea ar putea fi acționată în judecată și de mai multe cluburi care au retrogradat în această perioadă.

Regulile de fair play financiar au fost introduse pentru a asigura că grupările nu consumă mai mulți bani decât au efectiv la dispoziție și pentru a echilibra cât de cât situația între cluburile extrem de bogate și cele mai puțin înstărite. Everton, care de mai mulți ani se confruntă cu probleme financiare, alimentate de pandemie și de o politică de transferuri și salarizare adesea neinspirată, a fost penalizată vineri, de forul de conducere al fotbalului englez.

Este cea mai aspră penalizare dispusă în Premier League.

Everton, depunctată de Premier League pentru încălcarea regulilor de fair play financiar

În urma acestei depunctări, echipa din Liverpool ajunge pe locul 19 în prima liga engleză, cu 4 puncte, la egalitate cu Burnley, ultima clasată, cu unul mai puțin decât Sheffield United și cu două sub Luton, prima echipă de deasupra liniei.

Sancțiunea a fost dispusă după ce Everton a raportat, la finalul sezonului 2021-2022, pierderi pe ultimii trei ani în valoare de 124,5 milioane de lire sterline, în condițiile în care pragul maxim era de 105, informează The Guardian.

Acum, pe lângă penalizare, Everton ar putea fi acționată în judecată de către mai multe cluburi care au retrogradat în ultimii ani. Potrivit publicației citate, Leeds, Southampton, Burnley și Leicester ar urma să ceară despăgubiri, ceea ce ar putea agrava și mai mult problemele financiare ale „caramelelor”.

Image