Colecționar de goluri și tricouri. Povestea lui Senad Jarovic

Colecționar de goluri și tricouri. Povestea lui Senad Jarovic
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ajuns la Ploiești după ce Liga 2 pornise la drum, Senad Jarovic a bifat nouă prezențe în campionat în tricoul „galben-albaștrilor”, punctând de patru ori, cu unul dintre aceste goluri tranșând duelul cu Concordia Chiajna.

Aflat acasă, în Germania, acolo unde își petrece vacanța de iarnă, masivul atacant bosniac a vorbit pentru www.fcpetrolul.ro despre o pasiune pe care și-a descoperit-o în copilărie, dar și despre așteptările pe care le are de la acest sezon.

Când eram mic, mergeam la foarte multe meciuri împreună cu tatăl meu. La un moment dat am început să le cer jucătorilor să-mi dea tricourile lor, unii au făcut-o, și așa am început să strâng. 1…3…și tot așa! Am ajuns, acum, undeva la 45-50 de tricouri, dar cele mai multe le am, cred, de când aveam 13-15 ani. Nu pot să spun că a fost ceva planificat, că mi-am propus să am o colecție. Pur și simplu așa s-a întâmplat!”, povestește Jarovic.

 „Primul tricou pe care l-am primit a fost de la Josip Simunic (n.n. – fost internațional croat), cel care juca, la acea vreme, pentru Hertha Berlin. Apoi au intrat tot mai multe în colecția mea, iar dacă ar fi să spun care este cel mai important, atunci aș zice cel al lui Michael Ballack. Toată lumea știe despre el că este o legendă în Germania! Dar, mai am și alte tricouri ale unor jucători importanți, cum ar fi Carvajal, Boateng, Shaqiri, Rakitic, Ibisevic, Lulic, Spahic…”, adaugă jucătorul cu origini bosniace, cel care, în anii junioratului, a reușit să „colecționeze” și câteva poze cu legende ale fotbalului mondial, precum Pep Guardiola, Diego Simeone, Fernando Torres, Raul Gonzalez sau Manuel Neuer.

„Cel mai mult mi-aș dori să am posibilitatea să-i iau tricoul lui Zlatan Ibrahimovic! Nu pot să spun că, acum, sunt preocupat să cer tricouri, în general fac schimb cu cei cu care mă cunosc și împotriva cărora ajung să joc. Așa am adăugat în colecția mea și tricoul unui jucător român, Andrei Blejdea, cu care am fost coechipier în Slovenia, la Domzale, și cu care m-am reîntâlnit acum, pe „Ilie Oană”, cu ocazia meciului cu Universitatea Cluj”, a mai spus Jarovic.

Sigur pe promovare

După mai bine de o jumătate de an petrecut în România, Jarovic vorbește și despre cum se simte la Ploiești. „Am avut un feeling bun încă de când am ajuns aici! Colegii, staff-ul, toată lumea m-a primit bine și pot să spun că m-am simțit excelent de la bun început. Cred că avem o bază bună pe care să construim, avem potențial și trebuie să continuăm pe drumul nostru și să arătăm de ceea ce suntem capabili. Iar eu, personal, voi da totul, ceea ce ați văzut până acum a fost doar începutul!”, spune Jarovic, cel care n-are dubii în privința luptei pentru promovare.

„Am făcut o treabă foarte bună până acum și, evident, avem prima șansă. Iar dacă vom continua la fel, atunci, cu siguranță, vom merge în prima ligă. Nu mă interesează foarte mult care va fi cea de-a doua echipă care va promova, alături de noi, dar, în mod normal, lupta se va da între cele trei formații pe care le-am întâlnit în ultimele jocuri din campionat”, a mai spus atacantul germano-bosniac, cel care a încheiat nu înainte de a face o reverență în fața suporterilor.

„Fanii sunt fantastici, iar atmosfera de la meciurile în care i-am avut alături, pe stadion, a fost una incredibilă! Îi simți că iubesc echipa și îți oferă o extra-motivație, mai ales la început de meci, atunci când toată lumea cântă imnul!”, a concluzionat Jarovic.

 

Image