Parfum de promovare la Petrolul Ploiești

Parfum de promovare la Petrolul Ploiești

Petrolul intră în linia dreaptă a pregătirilor legate de abordarea primului meci din play-off.

Cele șase echipe de eșalon secund implicate în lupta pentru promovarea în prima ligă au ajuns la ora startului oficial. După cantonamente închise și teste COVID 19 traversate, din fericire, peste tot, cu rezultate negative, finalul săptămânii readuce pe teren formațiile angrenate în play-off. Vor fi, de fiecare data în cele cinci etape programate, meciuri echilibrate în condițiile în care toate cele șase echipe dornice să facă pasul către Casa Liga 1 se află cam la același palier valoric. 

Eșec la Ovidiu cu Viitorul

Formația pregătită de Costel Enache a susținut ultimul meci amical dinaintea startului în play-off tot în compania unei formații de primă ligă. După o remiză albă cu Astra Giurgiu și un succes la limită, 1-0, cu Hermannstadt Sibiu, Petrolul a înregistrat primul eșec amical. ”Lupii galbeni” au evoluat la Ovidiu, cu Viitorul Constanța, într-o atractivă partidă de verificare încheiată cu victoria gazdelor, scor 3-1. Totul s-a decis după pauză în condițiile în care la capătul primelor 45 de minute scorul era egal, 0-0. Trupa lui Gică Hagi a marcat prin Dănuleasa, Louis Munteanu și Pitu, în timp ce mijlocașul Petrolului, Pierce, a redus din handicap în prelungirile partidei amicale de la Ovidiu. 

FC Viitorul Constanța – FC Petrolul Ploiești 3-1 (0-0)

Marcatori: Dănuleasa (57), Louis Munteanu (67), Luis Pitu (85, pen)/Pierce (90+2).

FC Viitorul: Căbuz – Dussaut, M. Dulca, Iacob, De Nooijer – Casap, Bîrnoi, Edjouma – G. Ganea, Chițu, Andronache. După pauză au jucat: Mușat – T. Căpușă, Dănuleasa, Buta, Pitu, Grameni, Grosu, Bodișteanu, L. Munteanu, N. Popescu, Al. Crivac, R. Mustacă, Al. Georgescu. Antrenor: Gheorghe Hagi.

FC Petrolul: Lungu – Olaru, Răuță, Sîrghi, Manolache – Meza Colli – Bratu, Ekollo, Saim Tudor, Vajushi – Blănaru. După pauză au mai intrat: Avram – Bărboianu, Pierce, Deac, Marinescu, Nițescu Roige, Arnăutu, Ad. Nicolae. Antrenor: Costel Enache.

Au arbitrat: Ionel Nae – Sebastian Stoianov și Paul Dimancea.

Revanșă la Strejnic cu puștii lui Hagi

Petrolul a beneficiat de un excelent program de meciuri amicale înaintea startului oficial în play-off. Ultimul test i-a adus la Strejnic pe tinerii jucători de la echipa U19 a Viitorului Constanța într-o ultimă apariție amicală a galben-albaștrilor înaintea deplasării la Arad. Formația antrenată de Costel Enache s-a impus clar, scor 4-1, cu golurile marcate de Meza Colli, Marinescu și Deac (2). Costel Enache, antrenorul Petrolului, a început partida în formula R. Avram – Bărboianu, Olaru, Sârghi, Manolache- Pierce-M. Bratu, Meza Colli, L. Marinescu, Roige-Arnăutu,  utilizându-i, apoi, și pe C. Lungu, Apostolachi – Andr. Răuță, Ad. Nicolae, D. Enache, Ekollo, Nițescu, Gab. Deac, Saim Tudor, Șt. Blănaru.

Startul este sâmbătă

Cele șase echipe aflate în cursa pentru promovarea în prima ligă își definitivează pregătirile în vederea startului oficial de la finalul săptămânii viitoare. Cea mai atractivă partidă din programul primei runde din play-off este UTA-Petrolul. Televiziunile care transmit și partidele de eșalon secund au programat disputa de pe stadionul Motorul pe 4 iulie, de la ora 17.00. Programul complet al primei etape din play-off este următorul:

Vineri, 3 iulie, ora 17.00

Turris Turnu Măgurele-FC Argeș

Sâmbătă 4 iulie, ora 17.00

UTA-PETROLUL

Marți, 7 iulie, ora 20.00

CS Mioveni-Rapid

Sărbătoare la Petrolul. Raul Avram la 27 de ani

Familia fotbalistică a Petrolului l-a sărbătorit, pe 26 iunie, pe portarul Raul Avram. Titularul obișnuit al galben- albaștrilor, cu prestații mai mereu concludente, Raul Avram ajunge la cota 27. Petrolul, cu sărbătoritul zilei cel mai probabil în poartă, începe, sâmbătă viitoare, la Arad, cursa către promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării. UTA-Petrolul se joacă pe stadionul Motorul, sâmbătă, 4 iulie, de la ora 17.00, la startul celor două formații în play-off.

Repetiții generale în eșalonul secund

Apropiarea startului oficial în play-off a adus pentru majoritatea echipelor implicate, ultimele meciuri amicale. FC Argeș a jucat la Craiova, cu o garnitură a Universității, câștigând clar, 3-1. Prepeliță, Nini Popescu și Ionuț Șerban au fost autorii punctelor formației învingătoare. CS Mioveni a venit la Ploiești pentru un test cu Astra Giurgiu câștigat de formația de prim eșalon cu 2-1. Golul echipei antrenate de Claudiu Niculescu a fost marcat de Simon Măzărache. Turris și Rapid s-au întâlnit, la Turnu Măgurele, într-un amical câștigat de giuleșteni, clar, scor 4-1, în repetiția general a ambelor combatante. Pentru formația antrenată de Dan Alexa au marcat Alami, în două rânduri, Antonio Sefer și Alex Dulca.

UTA, direct în derbi

Formația gazdă a Petrolului în disputa de sâmbătă după amiază nu a reușit să antameze nicio partidă amicală în perioada pregătitoare. ”Ar putea fi un neajuns al nostru la acest capitol. Am încercat diverse variante amicale care nu și-au atins, până la urmă, scopul”, a punctat antrenorul arădenilor, Laszlo Balint. ”Petrolul este o formație puternică, la toate capitolele, cu un antrenor foarte bun, Costel Enache. Ne așteaptă, clar, un meci foarte dificil în care noi nu ne propunem decât un singur lucru, victoria. Nu va fi deloc ușor după o pauză atât de lungă dar dacă mental vom sta bine putem ieși cu brio din această primă încercare”, a completat Balint.

UTA așteaptă verdictul de la TAS

Până la ora confruntării de sâmbătă, pe teren sintetic, clubul gazdă așteaptă răspunsul la memoriul înaintat la TAS. UTA a reclamat decizia FRF de înjumătățire a punctelor care a făcut ca lupta pentru promovare să capete un alt contur. Dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va da dreptate arădenilor echipa antrenată de Laszlo Balint va fi ca și promovată în prima ligă la adăpostul avansului consistent de puncte avute lăsând în actualitate doar misiunea ocupării locurilor doi și trei în clasamentul final. În schimb, dacă situația actuală se menține, meciul de sâmbătă are, în continuare, relevanță și pentru UTA care va pleca la drum cu un avans de cinci puncte față de CS Mioveni și Turris și unul mai mult decât celelalte trei echipe implicate în lupta pentru promovare, FC Argeș, Petrolul și Rapid. 

 

Image
Image
Image