Petrolul a cedat, pe teren propriu, în meciul cu CS Mioveni. Șansele pătrunderii în play-off, aproape nule

Petrolul a cedat, pe teren propriu, în meciul cu CS Mioveni. Șansele pătrunderii în play-off, aproape nule

Petrolul este gata să mai eșueze încă o dată în lupta pentru promovarea în prima ligă după prestația lamentabilă din finala cu CS Mioveni. Meciul de care depindea pasul următor, decisiv, în partida de la Cluj, cu Universitatea, a oferit o nouă mostră de neputință fotbalistică la jucătorii antrenați de Viorel Moldovan. O echipă ploieșteană blazată, fără vlagă și idei, la care capitolul abnegație este inexistent, a dat cu piciorul unei posibilități uriașe de a obține biletele de play-off, primul obiectiv viabil asumat la startul acestui campionat.

Asistentul și Blănaru

Petrolul s-a zbătut în van în partida cu CS Mioveni pentru a găsi drumul spre o victorie obligatorie. Mai prezenți în meci, în fața unei echipe adverse prudente, în majoritatea timpului de joc, ploieștenii au afișat o lipsă clară de inspirație și, chiar, atitudine. Au profitat, pe final de meci, cei de la CS Mioveni care au lovit, decisiv, prin ex-petrolistul Ștefan Blănaru cu cinci minute înaintea finalului disputei. La reușita de trei puncte a oaspeților un rol major l-a avut și asistentul Cosmin Vatamanu care nu a ridicat fanionul la ofsaidul evident din care a plecat către gol Blănaru. Ar fi rămas, poate, o remiză albă care nu ar fi salvat, în niciun fel, imaginea dezolantă lăsată de galben-albaștrii la un meci cu caracter decisiv. ”Am marcat contra fostei mele echipe. Nu m-am bucurat, cu toate că n-am avut cele mai bune reuşite aici la Ploieşti, dar a fost un episod frumos din viaţa mea. Dacă făceam un egal, ieşeam ambele din calculele play-off-ului. Aşa, mai avem o etapă acasă cu Aerostar Bacău. Dacă ne impunem, nu suntem sută la sută în play-off, depindem şi de celelalte rezultate, dar suntem acolo. Dacă intrăm în play-off, o să facem o figură frumoasă. Cred că se greşeşte şi la case mai mari, am văzut că nici cu VAR nu se iau cele mai bune decizii”, a punctat, după meci, Ștefan Blănaru.

Moldovan rămâne pe poziții

În ciuda evidenței, care a arată o echipă depășită la mai toate capitolele, Viorel Moldovan merge în continuare pe banca Petrolului. O grupare solidă, cu un buget generos dar care rămâne, mai mereu, datoare la prezențele pe gazon, Petrolul nu reușește să gestioneze corespunzător un culoar care arăta bine înaintea disputei cu Mioveniul. ”Nici nu ştiu ce mă încearcă, sincer. E greu, sunt descumpănit, pentru că n-am reuşit să câştigăm astăzi. N-am făcut un meci rău, dar la puţinele ocazii pe care le-am avut nu am reuşit să marcăm, să deblocăm rezultatul. Ştiam că vom avea în față un adversar care se va închide ermetic şi va fi greu să-l destabilizăm. Am avut o primă repriză excelentă, după pauză am încercat să schimb sistemul, să jucăm cu doi atacanți, să punem o mai mare presiune pe apărarea adversă. Am reușit în anumite situații, am avut chiar și un penalty neacordat la Vali Balint, după o fază fixă. Dar s-a dat offside. Și nu a fost offside. Golul l-am primit cum l-am primit, dintr-un offside de o jumătate de metru, dar, dacă n-a văzut arbitrul, ce să facem, asta este situația! Prea multe nu am ce să comentez, pentru că aș spune numai prostii în momentul de față”, a precizat după meciul cu Mioveniul Viorel Moldovan.

Suporterii cer demisii de onoare

Eșecul Petrolului, după un nou meci cu o prestație ternă, i-a adus în pragul revoltei pe fanii echipei ploieștene. Aceștia au cerut socoteală imediat după meci lui Viorel Moldovan, jucătorilor și conducerii clubului. ”Dacă aveți puțină demnitate, plecați cu toții, de la conducere până la ultimul jucător. FACEȚI DE RUȘINE PLOIEȘTIUL! RUȘINE, RUȘINE, RUȘINE!”, a sunat unul dintre mesajele transmise de suporterii ”lupilor galbeni” la finalul umilinței cu CS Mioveni.

Mihai Ilie: ”Unde este spiritul Petrolului ?”

CS Mioveni rămâne în cărțile calificării în play-off după victoria de la Ploiești care va trebui confirmată, pe teren propriu, cu Aerostar Bacău. De mulți ani prezent în staff-ul argeșenilor, în diferite poziții, ex-petrolistul Iulian Ilie a punctat la finalul jocului de pe Ilie Oană că ”mă bucur, evident, de succesul formației mele dar îmi pare rău, pe de altă parte, pentru Petrolul. Asta e viața până la urmă, și noi am fost supărați la finalul meciului din sezonul trecut când ne-a fost răpită promovarea tocmai de Petrolul. Am fost dezamăgit să văd că a dispărut spiritul de PETROLIȘTI la actualii jucători ai echipei ploieștene așa cum era pe vremea noastră”, a spus antrenorul portarilor de la CS Mioveni după partida de pe Ilie Oană. 

Luptă dură până la capăt

Lupta pentru calificarea în play-off continuă la intensitate maximă până în ultimul minut al sezonului regulat. Metaloglobus București a câștigat in- extremis, în prelungiri, la Slobozia, gol Ovidiu Herea din penalty, și pare pregătită pentru finala cu Rapid din runda ultimă. Celalalte formații implicate în lupta pentru șefie vor încheia etapa cu numărul 20 prin partide directe cu caracter decisiv. Este vorba despre meciurile Rapid-Dunărea Călărași, Viitorul Pandurii Târgu Jiu-Csikszereda și FC U Craiova-Farul ale căror rezultate vor stabili, în linii mari, numele formațiilor care se vor bate, în continuare, pentru promovarea în primul eșalon. Liderul competiției, ASU Poli Timișoara, a stat în această etapă și Dan Alexa are timp pentru a pregăti ultimul asalt, la Chiajna, împotriva Concordiei. U Cluj, echipa care va primi Petrolul în ultima etapă a suținut un meci amical cu UTA, la Simeria, încheiat la egalitate, 1-1, cu goluri Alex Pop pentru ”șepcile roșii”, respectiv Roger în contul arădenilor.

 

 

FC Petrolul Ploiești – CS Mioveni 0-1 (0-0)

Marcator: Șt. Blănaru (85).

FC Petrolul: Kitanov – Bărboianu, Lică (79 Huja), Meijers, Țicu – S. Pană, R. Moise – M. Constantinescu (72 M. Bratu), Roige (cpt) (46 V. Balint), Vajushi (79 Saim Tudor) – Buhăescu (72 S. Arnăutu). Antrenor: Viorel Moldovan.

 

CS Mioveni: I. Popescu – D. Șerbănică (79 Burnea), Al. Iacob, Gherghe (cpt), Măr – Panait (57 Coșereanu), Vereș – Rădescu (79 Oancea), Blănaru, Isfan (57 M. Șerban) – B.Rusu (70 Massaro). Antrenor: Alexandru Pelici.

Au arbitrat: Bogdan Dumitrache (București) – Cosmin Vatamanu (București) și Alexandru Filip (Constanța).

Observatori FRF: Dorinel Dincă (Călărași) și Bogdan Zanfirescu (Botoșani).

 

Image
Image
Image