Seminar online pentru „centralii” şi „asistenţii” din Liga 1

Seminar online pentru „centralii” şi „asistenţii” din Liga 1

Suspendarea competiţiilor fotbalistice în România afectează şi corpul arbitrilor şi observatorilor. Profitând de pauza forţată din această perioadă, Comisia Centrală a Arbitrilor a organizat un seminar online cu „centralii” şi „asistenţii” din lotul primei ligi.

În primă fază, arbitrii din Liga 1, 55 la număr, “centrali” și “asistenți”, au primit materiale video cu faze de joc. Aceștia au fost rugați să își exprime opinia asupra unor incidente din diferite competiții europene și să argumenteze decizia care cred că se impunea luată.

Marți, 24 martie, prin videoconferință, președintele CCA, Kyros Vassaras, le-a explicat celor 55 de arbitri, împărțiți în două grupe, care erau deciziile corecte, prezentându-le aceleași faze și din perspectiva VAR. Totodată, arbitrii au fost puși la curent cu cele mai noi reglementări în materie de arbitraj. La întâlnirea din mediul virtual au participat și Alexandru Deaconu, vicepreședintele CCA, și Augustus Constantin, membru CCA.

“A fost o întâlnire benefică pentru toată lumea, dar cel mai important lucru în aceste momente este că toți arbitrii sunt sănătoși. Le-am transmis să respecte în continuare recomandările Organizației Mondiale de Sănătate și să își mențină forma fizică”, a spus Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale de Arbitri.

Image
Image
Image