Variante în Liga A Prahova. Se prefigurează play-off

Variante în Liga A Prahova. Se prefigurează play-off
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova va decide în scurt timp modalitatea în care se va stabili campioana judeţeană.

În şedinţa Comisiei de Competiţii din cadrul AJF Prahova din data de 26.05.2020 au fost analizate posibilităţile de reluare a competiţiilor de seniori, ediţia 2019 – 2020, în contextul pandemiei cu care ne confruntăm.

Ţinând cont de principiile recomandate de UEFA, Federaţia Română de Fotbal a cerut Asociaţiilor Judeţene de Fotbal să ţină cont de aceste principii, urmând ca fiecare A.J.F. în parte, să decidă asupra formei de finalizare a campionatelor, având în vedere specificul fiecărei asociaţii judeţene.

Având în vedere faptul că autorităţile nu au comunicat până în prezent o data certă pentru posibilitatea reluării competiâiilor de amatori, fiind preconizată totuşi prima decada a lunii iulie,

Având în vedere că Barajul de promovare în Liga 3 (14 zone) se va disputa în prima decada a lunii August 2020,

Având în vedere ca Federaţia Română de Fotbal a solicitat AJF-urilor comunicarea campioanei Ligii a 4-a până la finalul lunii iulie,

 

Având în vedere faptul că F.R.F. a cerut ca AJF-urile să asigure transparenţa finalităţii campionatelor de seniori (cele de juniori fiind anulate) adoptând una din urmatoarele variante:

- finalizarea campionatului, adică jucându-se toate jocurile ramase de disputat;

- restructurarea/segmentarea campionatului (organizarea de play – off, play - out) sau baraj între primele două echipe din clasamentul de la acest moment, dacă diferenţa de puncte dintre aceste două echipe este mica, în condiţiile în care nu se poate organiza Play - Off cu mai mai multe echipe;

- îngheţarea campionatului (cu situaţia actuală din clasament),

- anularea campionatului (fără promovare - retrogadare) dacă nu se mai pot organiza jocuri în această ediţie de campionat 2019 - 2020.

Comisia de Competiţii a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova propune următoarele:

Pentru Liga A – Prahova:

  1. 1. Disputarea unui play-off între primele 4 echipe din clasamentul actual, cu injumătăţirea punctelor acumulate până în prezent; Jocurile se vor disputa în sistem campionat tur-retur, urmând să fie declarată câştigătoare echipa clasata pe prima poziţie la terminarea play-offului.

Ingheţarea clasamentului de la locul 5 la locul 16, nicio echipă nu retrogradează.

Din ediţia 2020-2021 vor participa în Liga A Prahova un număr de 18 echipe.

  1. 2. Disputarea unui play-off între primele 3 echipe din clasamentul actual, în sistem campionat, cu înjumătăţirea punctelor, dubla manşă tur-retur, urmând să fie declarată câstigătoare echipa clasată pe prima pozitie la terminarea play-offului.

 

Inghetarea clasamentului de la locul 4 la locul 16, nicio echipă nu retrogradează.

Din editia 2020-2021 vor participa in Liga A Prahova un număr de 18 echipe.

  1. 3. Disputarea unui play-off între primele 6 echipe din clasamentul actual, cu înjumtăţirea punctelor acumulate până în prezent; Jocurile se vor disputa într-o singura manşă, cu precizarea că ocupantele locurilor 1-3 vor disputa 3 meciuri acasă, urmând să fie declarată câstigătoare echipa clasată pe prima poziâie la terminarea play-offului.

Inghetarea clasamentului de la locul 7 la locul 16, nicio echipa nu retrogradează.

Din ediţia 2020-2021 vor participa în Liga A Prahova un număr de 18 echipe.

  1. 4. Îngheţarea campionatului, echipa aflata pe primul loc urmând să fie declarată campioană şi să reprezinte Judeţul Prahova la barajul de promovare in Liga a 3-a, nicio echipă nu retrogradează.

Din ediţia 2020-2021 vor participa în Liga A Prahova un număr de 18 echipe.

Image