Marți, 14 Ianuarie 2020 14:41

Unul dintre cei mai mari atacanţi ai ultimelor decenii a ajuns patiser şi şofer Uber, după fuga din Turcia

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe vremuri un atacant de temut, pentru Galatasaray, Inter Milan sau naţionala Turciei, Hakan Şukur s-a mutat în Statele Unite ale Americii după un conflict cu preşedintele Erogan şi a ajuns să ţină mai multe slujbe, inclusiv şofer pe Uber, ca să-şi poată întreţine familia. Fostul câştigător al Cupei UEFA, medaliat cu bronz la Mondialul din 2002, a vorbit într-un interviu pentru Bild despre persecuţiile la care a fost suspus în ţara natală, confiscarea averii şi viaţa din exil.

Considerat cel mai bun atacant al Supeligii din Turcia, cu un record de 249 de goluri, și coleg la Galatasaray cu Gheorghe Hagi și Gică Popescu în echipa care a câștigat în anul 2000 Cupa UEFA, predecesoarea Europa League, Hakan Şukur a intrat în anul 2015 într-un conflict cu președintele Turciei, Erdogan, care i-a schimbat profund viața. Deși pentru mult timp au avut o relație apropiată, Șukur nu a sprijinit politicile pe care președintele începuse să le aplice, iar acesta din urmă nu a ezitat să-i persecute atât pe el, cât și familia, notează România TV, citând cotidianul german Bild. După ce în 2015 a decis să se mute cu familia în Statele Unite, a fost numit trădător și adversar al regimului, conturile și proprietățile i-au fost confiscate, iar tatăl său a fost arestat.

”Erdogan mi-a luat totul. Mi-a luat dreptul la libertate, nu m-a lăsat să mă exprim, nu mi-a dat dreptul să muncesc. Am câteva apartamente în Turcia, dar nu pot să le închiriez. Toți chiriașii care au încercat să stea acolo s-au trezit cu amenințări. Și eu am fost păzit pentru o perioadă după ce m-am mutat aici, am avut sprijinul autorităților. Am ajuns la fundul sacului, trebuie să muncesc în fiecare zi. Eu iubesc Turcia, dar sunt inamicul politicii eronate", a spus Șukur. "Îi cer lui Erdogan să devină președintele de care Turcia are nevoie".

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.