Secţia de Smabo de la CSM Ploieşti va fi desfiinţată şi înlocuită cu una de Kempo

Secţia de Smabo de la CSM Ploieşti va fi desfiinţată şi înlocuită cu una de Kempo

Una dintre secţiile mai puţin cunoscute din structura Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, cea de sambo, e propusă pentru desfiinţare, conform unui proiect al Consiliului Local, care prevede crearea în loc a unei alte secţii, tot pentru sporturi de contact.

Secţia de sambo are înscrişi peste 20 de copii, cu vârste între 10 şi 15 ani, conform informaţiilor de pe site-ul CSM Ploieşti, ea fiind coordonată de antrenorul Florentin Ghiocel Petrea, cunoscut pentru clubul Absoluto şi pentru programul "Anti Bully" dezvoltat aici, dar şi pentru numeroasele medalii cucerite de copiii pregătiţi aici, la concursurile naţionale de lupte.

Pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna viitoare a Consiliului Local Ploieşti figurează un proiect care propune desfiinţarea acestei secţii şi crearea uneia de kempo, totodată mandatând conducerea clubului să facă demersurile pentru dezafilirarea de la federaţia de profil, respectiv afilierea noii secţii.

Sambo, din ce informaţii ne oferă internetul, este o disciplină bazată pe autoapărare fără arme, în unele privinţe similară judoului, dezvoltată în spaţiul sovietic şi care împrumută procedee eficiente din mai multe tipuri de arte marţiale. Kempo, de cealaltă parte, reprezintă un gen de arte marţiale cu origini în Japonia, dar şi influenţe din karate-do şi kung-fu.

Această schimbare de secţii reprezintă un prim pas, relativ mic, dintr-un plan mult mai amplu al noii conduceri a Primăriei de reorgianizare a CSM Ploieşti, după numeroase reclamaţii, scandaluri sau cel puţin suspiciuni apărute de-a lungul timpuluiîn legătură cu modul de cheltuire a banilor sau condiţiile de antrenament. Pe viitor, una dintre următoarele măsuri la care ne mai putem aştepta, potrivit surselor noastre, ar fi o împărţire mult mai transparentă a bugetului, astfel încât să existe o distincţie clară între activitatea sportivă propiu-zisă şi gestionarea bazelor sportive.

(Foto: CSM Ploieşti)

Image
Image
Image