Sâmbătă, 03 August 2019 07:46

Festival al grătarelor, pe 3 august, la Barajul Paltinu

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comuna Valea Doftanei găzduiește în premieră sâmbătă, pe 3 august, un festival al grătarelor. Aflat la prima ediţie, acesta are loc lângă Barajul Paltinu, într-un parc amenajat de Ciucaş în parteneriat cu autorităţile locale.

Cum localitatea e renumită pentru caşcavea, autorităţile locale au ajuns probabil la concluzia că produsul în sine sau un bulz ar merge de minune cu nişte preparate la grătar, aşa că organizează, în premieră în acest an, Festivalul Grătarelor. 

Evenimentul are loc lângă Barajul Paltinu, într-un parc de relaxare şi picnic amenajat printr-un parteneriat dintre Primăria şi firma Ciucaş. 

Spațiul de picnic a fost inaugurat în iulie, cu aproximativ o lună înainte de festival.

   

1 comentariu

  • Link la comentariu bogdan draganescu Vineri, 28 Iunie 2019 13:45 postat de bogdan draganescu

    e grav.
    ne aflăm în plină criză ecologică globală, iar industria cărnii (zootehnia în general) e unul dintre cei mai mari poluatori şi contributori la încălzirea globală şi la distrugerea naturii şi a biodiversităţii, prin consumul enorm de resurse, acapararea de terenuri şi de produse agricole (peste 50%), distrugerea pădurilor şi a ariilor naturale pentru infiinţarea de păşuni, fîneţe şi pentru producţia de furaje, emisii de metan, păşunat intensiv, dejecţii şi reziduri care otrăvesc apele şi pînzele freatice etc. nemaivorbind de modul în care trăiesc şi sunt omorâte animalele din fermele industriale, ca şi de condiţiile degradante în care oamenii muncesc în această industrie, pentru plăcerea unora de a consuma o bucată de carne sau de brânză. plus efectul nefavorabil asupra sănătaţii oamenilor şi deci pagubele imense aduse în sistemul de sănătate (accentuate şi de administrarea masivă de antibiotice animalelor înghesuite în ferme).
    este inacceptabil ca, în asemenea condiţii, să se facă, cu impunitate, festivaluri ale grătarului şi să se celebreze consumul de carne, promovându-se distrugerea biosferei şi accelerând colapsul ecologic deja avansat; când, pentru binele oamenilor şi a naturii, ar trebui să se promoveze şi încurajeze reducerea consumului de carne şi de produse de origine animală, în favoarea celor pe bază de plante. mai bine festivaluri ale ciupercilor; în felul asta am învăţa să apreciem şi să conservăm pădurile şi biodiversitatea.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.