Miercuri, 04 Septembrie 2019 09:59

Julie Andrews a fost recompensată cu Leul de Aur onorific la Festivalul de Film de la Veneția

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Celebră pentru rolurile din „Mary Poppins” şi „The Sound of Music”, actriţa şi cântăreaţa Julie Andrews a primit luni trofeul onorific Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia. Potrivit News.ro, Ea a declarat că se consideră binecuvântată pentru că şi-a dedicat viaţa cinematografiei.
Julie Andrews, în vârstă de 83 de ani, a declarat în cadrul galei. „Are o importanţă specială că premiul vine din partea primului festival din lume. Când văd filmele pe care le-aţi selectat îmi amintesc, încă o dată, de puterea pe care o are cinematografia de a ne conecta şi uni. Mă consider binecuvântată pentru că mi-am dedicat viaţa profesională artei cinematografice”. (N.R. - Prima ediție a festivalului s-a ținut între 6 și 21 august 1932 - Wikipedia).

Premiul i-a fost înmânat de regizorul italian Luca Guadagnino, care a prezentat-o ca o emblemă a secolelor XX şi XXI. „Eleganţa ei a devenit o valoare absolută”.
Julie Andrews are în palmares un premiu Oscar, pentru rolul principal din „Mary Poppins” (1964), şi a mai primit două nominalizări pentru „The Sound of Music” (1965) şi „Victor Victoria” (1982).
Este deţinătoarea a cinci Globuri de Aur, a două Primetime Emmy, a unui trofeu BAFTA, a două David di Donatello, dar şi a unui Grammy. A fost nominalizată la premiile Tony pentru rolurile din spectacolele „Camelot” şi „My Fair Lady”.
Artista a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame în 1979.

Credit foto News.ro.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.