Șase milioane de euro, finanțare pentru proiectele derulate de UPG Ploiești în vederea reducerii abandonului școlar

upg ploiești proiecte fonduri europene
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

UPG Ploiești primește finanțare din fonduri europene pentru patru proiecte derulate în parteneriat cu licee din Ploiești, Câmpina și Plopeni, în vederea reducerii abandonului școlar. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 30 de milioane de lei.

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești  a obținut o finanțarea în cadrul competiției de proiecte finanțate prin Programul Operațional Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, Prioritate: 6 „Prevenirea părăsirii timpurii a școlii și creșterea accesului și a participării grupurilor dezavantajate la educație“.

„În cadrul apelului, au fost eligibile în total - 66 de proiecte, iar Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești a câștigat 4 proiecte,  în calitate de solicitant și partener.

  •     LOGOS: Legături optime între învățământul preuniversitar și superior pentru generarea de oportunități de învățare și succes academic – Lider – Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și partener Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești;
  •     Primul student din familie - Egalitate si incluziune! Lider - Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina și partener Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești;
  •     EDIS 4 - Educație incluzivă de calitate pentru creșterea accesului și participării la învățământul superior - Lider Colegiul ,,Spiru Haret” Municipiul Ploiești și partener Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Liceul ,,Carol I” Plopeni și Liceul Tehnologic de Transporturi Municipiul Ploiești;
  •     FAST - Facilitarea Accesului la Studii pentru Tineri -  Lider Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii ,,Victor Slăvescu” Municipiul Ploiești și partener Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești”, au anunțat reprezentanții universității.

Aceștia se așteaptă ca proiectele să aibă „un impact semnificativ asupra pregătirii studenților universității prahovene, prin abordarea unor obiective strategice, menite să contureze cadrul complet al învățământului superior din România: promovarea principiului accesului egal la educație și formare de calitate, cu precădere pentru grupurile defavorizate, precum și în rândul adulților, având ca element central asigurarea suportului educațional”. 

 

Image
Image