Autoritățile din Gornet au atacat în instanță ordinul de carantinare a localității și cer DSU daune de 500.000 de euro

Autoritățile din Gornet au atacat în instanță ordinul de carantinare a localității și cer DSU daune de 500.000 de euro

Autorităţile locale din Gornet au atacat în instanţă ordinul de carantinare a unui sat al comunei. Acestea au apleat la sprijinul unui avocat și cer magistraților să impună DSU reevaluarea cazurilor

Potrivit unui comunicat emis, sâmbătă, de avocatul Bogdan Dumitru, citat de Agerpres,  autorităţile îi solicită şefului DSU, dr. Raed Arafat, să declanşeze în regim de urgenţă evaluarea cazurilor de COVID-19 din comună pentru a se stabili cu exactitate dacă la momentul emiterii ordinului de carantinare exista procentul persoanelor infectate peste pragul stabilit de INSP.

Potrivit documentelor puse la dispoziţia presei de către avocat, autorităţile cer şi obligarea DSU la plata sumei de 500.000 de euro, echivalent în lei, către comuna Gornet cu titlul de daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt primiţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar "apostrofaţi".

În argumentarea solicitării sunt invocate "starea de spirit şi moralul scăzut al cetăţenilor comunei".

Autorităţile din Gornet, reprezentate de avocatul Bogdan Dumitru, au introdus în instanţă o acţiune în anulare a ordinului prin care s-a instituit carantina în satul Gornet, acţiunea fiind trimisă Curţii de Apel Bucureşti.

Localitatea se află în carantină de miercuri, de la ora 22.00, pentru 14 zile, cu posibilitate de prelungire a acestei perioade.

 

 

Image
Image
Image