Castelul Peleș a primit două stele Michelin în noua ediție a Ghidului Verde pentru România

Castelul Peleș a fost cotat cu două stele Michelin în Ghidul Verde pentru România, lansat de producătorul de anvelope după opt ani de pauză.

Alte destinații din țara noastră care au captat atenţia reprezentanţilor Michelin sunt  Valea Marei şi Valea Maramureşului, evaluate la trei stele, dar și Parcul Naţional Retezat, Castrul Porolisum,  Salina Turda şi Cascada Bigăr, care au primit câte două stele Michelin.

În anul 1900 fraţii Michelin au avut ideea realizării unui ghid tipărit cu informaţii practice despre locuri cu mâncare şi locuri de dormit pentru toţi cei care se aflau la volan pe şoselele europene. În zilele noastre, ghidul este un adevărat etalon, la nivel mondial. Acesta cuprinde două secțiuni: Ghidul Roşu – axat pe cele mai bune hoteluri şi restaurante din Europa şi Ghidul Verde – dedicat atracţiilor turistice europene.

Sistemul de acordare a stelelor Michelin corespunde interesului turistului pentru un anume sit şi sunt definite după cum urmează: trei stele înseamnă merită vizitat, două stele se traduce prin merită o oprire, iar o stea este echivalentul interesant. Un obiectiv poate fi selectat şi descris în ghid chiar dacă nu a primit nicio stea.

Ghidul Verde Michelin pentru România are 508 de pagini şi include 26 de hărţi, 92 de fotografii, peste 300 de recomandări pentru hoteluri şi restaurante şi peste 500 de locuri de vizitat în țara noastră. Potrivit tophospitality.ro, prima variantă în limba franceză a Ghidului Verde Michelin pentru România a fost lansată în septembrie 2008, urmată în 2011 de prima variantă în limba română. România este singura ţară în care Ghidul Verde este lansat în limba locală, în majoritatea ţărilor europene fiind în limba franceză sau engleză.

 

Image
Image
Image
Image