fbpx

COD PORTOCALIU | ANM anunţă rafale de până la 140 de kilometri la oră

COD PORTOCALIU | ANM anunţă rafale de până la 140 de kilometri la oră

Image
Image

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea transmisă joi şi a emis vineri un cod portocaliu de vânt puternic, valabil în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. În zonele înalte, rafalele vor atinge viteze de până la 140 de kilometri la oră.

Avertizarea de tip cod portocaliu vafi valabilă de vineri, de la ora 16.00, şi până sâmbătă dimineaţă. În paralel, zona Moldovei rămâne sub cod galben de intensificări susţinute ale vântului.

COD GALBEN: Interval de valabilitate: 14 ianuarie, ora 10.00 - 15 ianuarie, ora 20.00; Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului; În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, viscolind zăpada depusă. În cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse 75...80 km/h, se arată pe site-ul ANM. Intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei de munte, iar local și în sudul, sud-estul și centrul țării. Izolat, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei.

Cod portocaliu de intensificări ale vântului

În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbătă, în zona înaltă (în general la peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă. Codul portocaliu va fi în vigoare cel puţin până sâmbătă la ora 10.00.

Mesajul de vineri apare în completarea unei avertizări transmise cu doar o zi înainte, când meteorologii au emis un cod galben valabil în Meridionali, Carpaţii de Curbură, Carpaţii Orientali şi judeţele din nord-estul ţării.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.