Cristian Borcea a depus iar cerere de eliberare condiţionată

Omul de afaceri Cristian Borcea, condamnat în dosarul retrocedărilor şi încarcerat de la începutul lunii februarie, a depus o nouă cerere de eliberare condiţionată. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au stabilit termen de judecată pe 10 septembrie.

Potrivit MEDIAFAX, la sfârşitul lunii mai, Tribunalul Bucureşti a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 5, care îi respinsese la rându-i pe 24 aprilie, cererea de eliberare condiţionată şi a hotărât că omul de afaceri poate depune o nouă cerere de eliberare condiţionată începând cu 2 septembrie, ceea ce fostul finanţator de la Dinamo a şi făcut.

Cristian Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

În cazul lui Cristian Borcea Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, pe 18 martie 2019, că fostul finanţator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal. Cristian Borcea îşi execută în prezent pedeapsa la Penitenciarul Jilava.

Sursă foto ProSport.

Image
Image
Image
Image