Echipele Rafinăriei Vega au finalizat intervențiile de remediere de pe strada Poieniței

Reprezentanții Rafinăriei Vega au anunțat finalizarea lucrărilor pe strada poieniței, din Ploiești, zonă afectată în urma precipitațiilor abundente din 31 mai.

Comunicatul Rafinăriei Vega:

"Din momentul producerii precipitațiilor abundente de la sfârșitul lunii mai, intervențiile de remediere de pe strada Poieniței au continuat zilnic.

Echipele de intervenție ale Rafinăriei Vega au intervenit, zilnic, pe strada Poieniței din Ploiești, pentru a remedia efectele generate de precipitațiile abundente din data de 31 mai 2019. Au fost încheiate procese verbale de finalizare ale lucrărilor cu fiecare rezident care a beneficiat de reparațiile solicitate.

Reprezentanții Vega au preluat toate solicitările cetățenilor, după care echipele rafinăriei și partenerii contractori au continuat operațiunile de curățare. A fost decopertat solul afectat, s-au efectuat analize din care să se reflecte clar calitatea pământului, s-au efectuat decopertări suplimentare acolo unde analizele efectuate de laboratorul acreditat au arătat că încă se depășesc valorile normale. Echipele rafinăriei Vega au aplicat soluții biodegradabile menite să neutralizeze produsele rezultate în urma deversărilor, s-a intervenit cu pompe de presiune pentru curățarea străzii și a curților. Vegetația a fost cosită, s-a împrăștiat material absorbant în zona afectată, au fost spălate autoturismele deținute de locuitori, iar vegetația de lângă borduri și garduri a fost curățată manual.

Toate doleanțele locuitorilor de pe strada Poieniței au fost studiate cu atenție, iar reprezentanții rafinăriei Vega au demarat imediat achiziționarea obiectelor de mobilier din curți, potrivit cererilor personalizate ale cetățenilor. Începând cu data de 20 iunie, echipele Rompetrol-Vega au adus pământ fertil pentru a înlocui suprafețele decopertate. În urma analizei pământului din grădinile afectate, a rezultat că acesta nu mai este infestat, s-au achiziționat flori, gazon, sol vegetal, respectând solicitările cetățenilor. Rămânem un partener de dialog responsabil și conectat la nevoile cetățenilor. Prin dialog și implicare, continuăm parteneriatul de lungă durată cu comunitatea locală

Rompetrol Rafinare – Rafinăria Vega Ploiești".

Image
Image
Image
Image