Șoferul care și-a lăsat copilul la volan, pe DN 1, a scăpat doar cu un avertisment

Purtătorul de cuvânt al IJP Prahova a confirmat, luni dimineață, pentru Telegrama, incidentul reclamat de un conducător auto, pe pagina sa de Facebook. Șoferul a surprins sâmbătă după-amiază, pe DN 1, în localitatea Bărcănești, imagini cu un copil la volanul unei mașini.

Reprezentantul IJP a declarat că atât șoferul autovehiculului care apare în filmare, cât și copilul au fost identificați de polițiștii din Bărcănești, în urma incidentului reclamat la 112 sâmbătă, în jurul orei 17.25. Potrivit sursei citate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu avertisment, iar separat polițiștii au întocmit un proces verbal conform căruia l-au instruit pe acesta cu privire la condițiile în care trebuie transportați copiii.

Polițiști spun că nu au luat măsuri mai dure împotriva individului întrucât acesta ar fi fost găsit tras pe dreapta și le-ar fi explicat oamenilor legii că se întorcea de la o înmormântare, lucru pe care l-ar fi și demonstrat acestora, și că luase copilul în brațe pentru că acestuia i se făcuse rău. Șoferul le-a mai spus oamenilor legii și că dădea flash-uri tocmai pentru a se încadra pe bandă, ca să poată trage pe dreapta, și și-a luat angajamentul că nu va ma circula cu copilul în brațe, la volan, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

În cursul zilei de ieri, un șofer a publicat pe Facebook imaginile surprinse sâmbătă, pe DN 1, în care copilul apare la volanul unei mașini care circula în localitatea Bărcănești.

Citiți și: VIDEO - Copil la volanul unei mașini, pe DN 1, la Bărcănești. Ce a pățit șoferul care a sunat la 112

 

 

Image
Image
Image