Aproape 8.300 de români, amendaţi în ultimele 24 de ore pentru c-au ieşit din case fără rost

Aproape 8.300 de români, amendaţi în ultimele 24 de ore pentru c-au ieşit din case fără rost

Poliţia continuă să verifice modul de respectare a interdicţiilor impuse prin Ordonanţa militară 3 şi ordonanţele ulterioare, anunţând că numai în ultimele 24 de ore au fost depistaţi aproape 8.300 de români care au ieşit din locuinţe fără un motiv întemeiat. În acelaşi interval au fost întocmite şi 16 dosare penale noi, pentru zădărnicirea combaterii bolilor sau declararea de date false la trecerea frontierei.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.124 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 32 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Conform informării oficiale transmise marţi la ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 15 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Poliția de Frontieră a întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 990 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. 

Polițiștii au depistat, în ultimele 24 de ore, 8.276 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.174.104 lei, mai arată Grupul de Comunicare Strategică.

Informaţiile vin în contextul în care, prin ordonanţă militară, pragurile minime şi maxime pentru amenzi aplicabile în cazul nerespectării interdicţiilor de circulaţie tocmai au fost majorate.

(Foto: Baza 2 Logistică Valahia)

Image
Image
Image