Bărbatul bănuit de furturi comise în Prahova şi Dâmboviţa, săltat de poliţişti din aeroport

Un ilfovean de 30 de ani a fost reţinut, serile trecute, la Punctul de trecere a frontierei București - Otopeni, întrucât se sustrăgea urmăririi penale, bărbatul fiind bănuit de comiterea unui  furt calificat comis în ianuarie, dintr-un magazin din Mănești. "În seara zilei de 20 mai, secţia de Poliţie Cocorăştii Colţ a fost înştiinţată de către personalul din cadrul Punctului de trecere a frontierei Bucureşti – Otopeni, cu privire la faptul că acesta a fost depistat. La Aeroportul «Henry Coandă» Otopeni s-a deplasat o escortă, suspectul fiind preluat şi condus la sediul secţiei Rurale nr. 7 Cocorăştii Colţ . În urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul este banuit și de comiterea altor două infracțiuni de furt calificat de pe raza comunelor Târgşoru Vechi, județul Prahova şi în comuna Corneşti, județul Dâmboviţa", a informat IJP Prahova.

În urma probatorului, bărbatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, însă, pe parcursul cercetărilor, între el şi persoanele vătămate din dosarul cauzei a intervenit împăcarea, acesta achitând în totalitate prejudiciul creat, în cuantum de 18.500 lei.

În aceste condiții, procurorul de caz a dispus revocarea măsurii preventive a reţinerii inculpatului, cercetările urmând a fi continuate faţă de acesta în stare de libertate, mai precizează reprezentanții IJP Prahova.

La finalizarea cercetărilor, dosarul penal va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere procedurală.

Image
Image
Image