fbpx

Percheziții în Ploiești și Mizil, la cămătarii din Clanul Ciufu

Image
Image

Polițiștii BCCO Ploiești și cei de la Investigații Criminale, sub coordonarea DIICOT Ploiești, au descins, joi, la mai multe adrese din Ploiești și Mizil, în cadrul perchezițiilor derulate în anchetarea unui grup infracțional organizat profilat pe comiterea infracțiunilor de cămătărie și șantaj.

În urma celor șapte percheziții, de la adresele vizat au fost ridicate sume de bani (61.300 de lei, 5.000 de euro), bijuterii, 12 telefoane mobile și mai multe înscrisuri.  

Potrivit procurorilor DIICOT, indivizii erau cunoscuți drept "Clanul Ciufu", victimele lor fiind persoane din Mizil și din localitățile învecinate.

"Din investigații a reieșit că, în perioada 2013-2019, membrii grupării ar fi acordat bani cu împrumut, mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens. În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, membrii grupului ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva persoanelor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate. Nouă mandate de aducere au fost puse în executare, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă şi şantaj, urmând a fi dispuse măsurile legale", anunță IJP Prahova după acțiunea care a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În activități au fost angrenați și polițiști de investigații criminale și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale de la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, precum și jandarmi.

În total, după descinderile de ieri, la Ploiești au fost audiate 14 persoane.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.