Perchezițiile de marți dimineață, în urma unei plângeri depuse de Ministerul Sănătății referitoare la produse biocide neconforme

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți dimineață, că dosarul în care au loc perchezițiile din București, Prahova și Ilfov a "apărut de la o plângere pe care Ministerul Sănătății a făcut-o pe 10 ianuarie anul acesta".

"Anul trecut, inspectorii direcțiilor de sănătate publică au făcut un control la spitalele din țară verificând eficacitatea anumitor biocide. Ca urmare a analizei, a 15 produse, au fost constatate neconformități pe o anumită zonă de acțiune, la trei produse. În urma retestării acestora, rezultatele inițiale au fost confirmate, prin urmare Ministerul Sănătății a făcut o plângere legată de aceste produse firmelor care le comercializează", a declarat Sorina Pintea, pentru Digi 24.

IGPR a anunțat, în această dimineață, că efectuează cinci percheziții, la firme specializate în produse biocide, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor și comercializarea de produse alterate.

Citiți și: Percheziții în București, Prahova și Ilfov, la firme care au produs sau comercializat dezinfectanți neconformi

Image
Image
Image