Autorităţile americane nu consideră că produsele legale de vapat sunt de vină pentru îmbolnăvirile din State: ”Nu folosiţi produse de vapat care conţin THC”

Asociaţia Industriei de Vaping din România (AIV) doreşte să informeze opinia publică despre concluziile ferme ale Agenţiei Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) referitoare la cazurile de îmbolnăvire din SUA care iniţial au fost atribuite în mod eronat vapatului.

În cea mai recentă comunicare, FDA  întăreşte avertismentul adresat consumatorilor de a stopa imediat utilizarea THC (tetrahidrocanabinol - extras de cannabis) în ţigările electronice, ca urmare a peste 1.000 de rapoarte medicale despre afecţiuni pulmonare şi chiar a unor decese.

”Majoritatea probelor testate de către state sau de către FDA au fost identificate ca produse de vapat care conţin THC. Prin această investigaţie, am descoperit, de asemenea, că majoritatea pacienţilor afectaţi de aceste boli au raportat că au folosit produse care conţin THC, ceea ce sugerează că produsele de vapat cu THC joacă un rol în aceste îmbolnăviri”, au declarat reprezentanţii Agenţiei americane, citați de News.ro.

Potrivit concluziilor preliminare ale FDA, nu produsele de vapat legale, cumpărate din magazine, au cauzat recentele îmbolnăvirile din SUA, ci extractul de cannabis procurat de pe piaţa neagră pe care utilizatorii l-au pus în aceste dispozitive. 

Sursă foto Click.ro

Image
Image
Image
Image