China: Un nou bilanţ indică 170 de morţi şi peste 1.700 de noi cazuri

China: Un nou bilanţ indică 170 de morţi şi peste 1.700 de noi cazuri

Numărul de decese cauzate de noul coronavirus a ajuns la 170 în China, cu peste 1.700 de noi cazuri de contaminare înregistrate în ţară, a anunţat joi guvernul chinez, relatează AFP, citată de AGERPRES.

Printre noile decese raportate, 37 au fost în regiunea Hubei, a cărei capitală este oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei, şi al 38-lea deces a fost înregistrat în provincia Sichuan (sud-vestul ţării).

Au fost, de asemenea, înregistrate 1.032 de cazuri noi de infecţie în Hubei, şi aproximativ alte 700 în diferite regiuni din China, au declarat oficiali din domeniul sănătăţii. Un prim caz a fost înregistrat în Tibet.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se reuneşte joi pentru a determina dacă este necesar să declare stare de urgenţă la nivel global din cauza răspândirii rapide a noului tip de coronavirus, relatează site-ul agenţiei Reuters, potrivit MEDIAFAX.
Directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că grupul regretă că s-a referit la riscul noului tip de coronavirus ca fiind unul "moderat" săptămâna trecută.

Sursă foto Reuters.

 

 

Image
Image
Image
Image