Flacăra Olimpică este aprinsă joi, la Templul Herei, în vechea Olimpia

Flacăra Olimpică este aprinsă joi, la Templul Herei, în vechea Olimpia

Flacăra Olimpică pentru Jocurile de la Tokyo va fi aprinsă, joi, începând cu ora 12.00, la Templul Herei, în vechea Olimpia, locul Jocurilor Olimpice antice, fondate în secolul 8 î.e.n.

Potrivit News.ro, ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice se va desfăşura fără spectatori. Comitetul Olimpic al Greciei a luat această decizie pe 9 martie, pornind de la situaţia provocată de coronavirus în această ţară.

În premieră în istoria Jocurilor Olimpice, o femeie va prelua flacăra olimpică la scurt timp după ce a fost aprinsă la templul Zeiţei Hera de Marea Preoteasă, actriţa Xanthi Georgiou. Marea Preoteasă va aprinde flacăra de la soare cu ajutorul unei oglinzi şi o va preda primului purtător al Ştafetei Torţei Olimpice. Onoarea îi revine campioanei olimpice la tir în proba de pistol 25 m Anna Korakaki. Ea a fost aleasă de Comitetul Olimpic din Grecia pentru această ceremonie şi va fi prima purtătoare a torţei din ştafeta care va trece timp de 7 zile prin Grecia.

După o săptămână în care va străbate Grecia, flacăra va ajunge pe 20 martie în Japonia. Torţa Olimpică va călători în toate cele 47 de prefecturi nipone.

Ceremonia sosirii flăcării olimpice în Japonia va avea loc la Japan Air Self-Defence Force (JASDF) Matsushima Base în Matsushima, prefectura Miyagi, pe 20 martie.

Jocurile Olimpice 2020 sunt programate să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august.

Sursă foto News.ro.

Image
Image
Image
Image