Premierul britanic a decretat izolarea întregii populații, pentru trei săptămâni. Măsura a intrat în vigoare IMEDIAT

Premierul britanic a decretat izolarea întregii populații, pentru trei săptămâni. Măsura a intrat în vigoare IMEDIAT

Premierul britanic, Boris Johnson, a decretat luni izolarea la domiciliu a populaţiei din Regatul Unit pentru cel puţin trei săptămâni cu scopul de a opri răspândirea pandemiei noului coronavirus care a făcut mai mult de 300 de morţi în ţară, relatează AFP, citată de Agerpres.

Măsura se aplică începând de luni seară, britanicii vor fi autorizaţi să-şi părăsească locuinţa doar în cazuri foarte limitate cum ar fi pentru a merge la cumpărături, la locul de muncă, pentru a primi îngrijiri medicale sau a face exerciţii în aer liber o singură dată pe zi, a precizat şeful guvernului conservator într-un discurs adresat naţiunii.

Adunările cu mai mult de două persoane sunt interzise, iar magazinele care nu vând produse de primă necesitate, precum şi lăcaşurile de cult vor fi închise publicului.

Poliţia va avea misiunea de a pune în aplicare aceste dispoziţii şi îi va putea sancţiona cu amenzi pe contravenienţi.

Potrivit bilanțului oficial publicat luni, în Regatul Unit sunt 355 de morți în rândul persoanelor infectate cu coronavirus și au fost raportate 6.650 de contaminări.

Inițial, Boris Johnson nu a dispus o izolare atât de strictă a populaţiei ca în alte ţări europene. Executivul a fost nevoit să revină cu noi măsuri mai drastice după ce britanicii au ieşit cu miile în parcuri şi la malul mării în cursul weekendului.

 

Sursa foto: cnn.com

 

Image
Image
Image