The New York Times: Un asistent din Germania a admis uciderea a zeci de pacienţi. Suspiciuni că numărul crimelor ar ajunge la aproximativ 300

Un asistent medical din Germania a recunoscut că a comis zeci de crime, dar există suspiciuni că ar fi fost omorâţi aproximativ 300 de pacienţi, investigaţiile fiind în curs, informează cotidianul The New York Times, citat de Mediafax. Noul asistent medical venise la secţia de terapie intensivă a Spitalului Delmenhorst, situat în apropierea orăşelului Oldenburg (nord-vestul Germaniei), cu o scrisoare de referinţă foarte bună. În momente de criză, reacţiona "raţional şi era corect din punct de vedere tehnic", așa că în spital nu au existat deloc suspiciuni asupra asistentului medical Niels Högel.

Bănuielile au apărut după ce mai mulți pacienți aflați în îngrijirea sa au murit.

În prezent, Niels Högel, în vârstă de 42 de ani, este considerat cel mai prolific criminal în serie din Germania într-o perioadă de pace. Autorităţile suspectează că a omorât circa 300 de pacienţi în perioada 2000-2005.

Autorităţile au avut nevoie de mai mult de un deceniu pentru a efectua o anchetă completă, fiind exhumate peste 130 de cadavre în Germania, Polonia şi Turcia. Niels Högel a recunoscut omorârea a 43 de oameni, nu a negat uciderea altor 52, dar a negat ferm omorârea altor cinci, mai notează sursa citată.

Sursa foto: mediafax.ro

 

Image
Image
Image