Klaus Iohannis a semnat decretul privind excluderea din magistratură a lui Mircea Negulescu

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina - ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.

Citiți și: Hotărâre definitivă! Instanța Supremă a decis excluderea lui Mircea Negulescu din magistratură

Documentul a fost semnat după ce, pe 9 aprilie, Instanța Supremă a luat o hotărâre definitivă referitoare la excluderea lui Mircea Negulescu din magistratură.

Parchetul General a anunțat, la începutul acestui an, extinderea urmăririi penale față de Mircea Negulescu și Lucian Onea, fost procuror al DNA Ploiești și fostul șef al DNA Ploiești. Prin ordonanța din 9 ianuarie, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de Mircea Negulescu, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat,folosirea abuzivă a funcției în scop sexual,complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justiției, trafic de influență, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citiți și: Mircea Negulescu, dat afară de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina

 

Image
Image
Image