Încep exproprierile pentru construirea viitoarei centuri de la Comarnic. Care este valoarea despăgubirilor

centura comarnic expropriere
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Guvernul a aprobat, prin hotărâre, declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor de pe coridorul lucrărilor la varianta ocolitoare Comarnic. Prin același act normativ, publicat marți în Monitorul Oficial, au fost aprobate lista imobilelor proprietate publică a statului, precum și cea a imobilelor proprietate publică a localității, aflate pe coridorul de expropriere al lucrării.

 

"Sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul prevăzut la art. 1, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Acces rutier complementar descărcare A3 Comarnic”, situate pe raza localității Comarnic din județul Prahova, sunt în cuantum de 286,3 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii", prevede Hotărârea de Guvern.

Cea mai mare sumă, 143.892,73 lei, va fi plătită către Vulturul Comarnic, pentru o suprafață de 3.501 mp din categoria "clădiri și construcții". În total, vor fi acordate 44 de despăgubiri, începând de la câteva sute de lei, pentru aproape 22.000 mp expropriați. 

La această suprafață se adaugă aproape 54.000 mp din administrarea mai multor instituții (Consiliul Județean Prahova, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor, Romsilva, Apele Române, CNAIR), precum și peste 28.000 mp imobile din proprietatea publică a orașului Comarnic.

Lucrările la viitoarea centură au început luni.

 

 

 

 

 

Image