APĂ CALDĂ PLOIEȘTI | Primarul Andrei Volosevici: “Suntem în fața unui contract ilegal, cu presupusă săvârșire de infracțiune de abuz și de fals” (VIDEO)

volosevici apă caldă
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Deloc surprinzător, cea mai mare parte a discuțiilor din ședința de vineri a Consiliului Local Ploiești s-a concentrate pe situația în care a ajuns Ploieștiului, municipiu în care în jur de 130.000 de locuitori ar putea rămâne fără apă caldă, de la începutul săptămânii viitoare. Primarul Andrei Volosevici a subliniat că încă se caută soluții, dar și că demersurile se împiedică în ceea ce a numit “un contract ilegal”  și lucruri  “grave”, “cu valențe penale”.

 

În explicațiile prezentate astăzi, în fața consilierilor municipali, primarul Ploieștiului a dezvoltat o informație lansată anterior în spațiul public. Ieri, la conferința de presă privind criza apei calde, edilul nu a vrut să detalieze prea mult subiectul, dar vineri a intrat în amănunte ce ar fi strâns legate de motivele pentru care până acum nu a fost găsită o soluție ca apartamentele racordate la sistemul centralizată să nu rămână fără apă caldă.

Una dintre problemele aduse în discuție a ține de clauzele care apar în contractual încheiat între ADI Termo Prahova și noul operator de termoficare. Potrivit primarului, unele dintre acestea încalcă prevederile legale. Exemplu este cea referitoare la achitarea unui avans de 50% către operator, în condițiile în care există, spune Andrei Volosevici, o ordonanță de Guvern care nu permite ca acesta să fie mai mare de 30%.

“Cu toții depunem eforturi ca acest serviciu să fie asigurat. Vă pun în vedere că eu îmi doresc să plătim un serviciu public, eventuale investiții, dar suntem în fața uni contract ilegal, ceea ce presupune săvârșirea unei infracțiuni. În orice moment, city managerul, eu, oricine vă poate pune la dispoziție documentele. Anumite clauze nu au legătură cu ceea ce dumneavoastră (Consiliul Local – n.r.) ați dispus prin aprobarea documentației aferente unei hotărâri de Consiliu Local. Atunci întreb și eu... Cum am putea să plătim? Sau ce să plătim? Real, fiecare să știți că suntem în fața unui contract ilegal, cu presupusă – nu pot să îmi permit să vorbesc altceva – săvârșire de infracțiune de abuz și de fals. Pare, din verificările noastre, că nici Consiliul Județean nu a votat clauzele respective. Lucruri de genul haideți să punem 50% avans când avem o ordonanță din 2003 în care se permite avansul pentru ceea ce înseamnă combustibil de maxim 30%. Deci această situația nu că excede decizia dumneavoastră, dar și o hotărâre a Guvernului.  (...) Este incorect ca vreun ploieștean să nu poată să se spele. (...) Eu vreau să plătesc un serviciu public, dar vă rog să-mi spuneți care este formula juridică? (...) Lucrurile sunt foarte grave și, exact cum v-am spus, cu valențe penale. În momentul acesta, și dacă găsim resursa financiară – și o găsim! – nu știu care poate fi fundamentarea. Nu pot să fundamentez pe un contract care nu este adoptat de Consiliul Local și nici de Consiliul Județean”, a declarant primarul.

La propunerea consilierului local George Botez, de semnare a unei anexe la contract care să stabilească un procent al avansului în limite legale, edilul a adus în discuție o altă problemă, privind soluția propusă pentru ca furnizarea de apă caldă să nu fie oprită. Este vorba, aici, despre varianta închirierii a două cazane mobile, pe durata lucrărilor la cazanul de la CET Brazi. “Nouă ni se cere ca variantă de lucru alternativă să se aducă două cazane închiriate. Ok! Dar acelea se duc la CET-ul de la Brazi, care este al Consiliului Județean. Se merge pe variantă de lucru pe o instalație care se pare că are probleme, dar care este a Consiliului Județean. 870.000 de euro, noi (Primăria Ploiești) fiind singurii care trebuie să plătim.

Fac orice trebuie legal pentru a mă asigura că nimeni nu-și bate joc de 130.000 de ploieșteni.

Trebuie să găsim o formulă care să nu fie peste lege. Noi în momentul acesta suntem în fața unui contract care nu respectă hotărârile Consiliului local și Consiliului Județean. Mi se pare ireal ca în sec. XXI, neavând o problemă financiară, să nu pot să furnizez apa caldă”, a spus Andrei Volosevici.

Multe dintre aceste aspecte au fost prezentate și în conferința de joi, susținută de Andrei Volosevici.

Vedeți întreaga dezbatere de azi, cu privire la oprirea furnizării apei calde în municipiul Ploiești:

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

 

 

Image