Ce proiecte au depus oraşele din Prahova în Programul "Anghel Saligny"

Ce proiecte au depus oraşele din Prahova în Programul "Anghel Saligny"
(Foto: Facebook - Oraşul Plopeni)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Localităţile urbane din Prahova au depus în cadrul Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" nu mai puţin de 30 de proiecte, cu o valoare estimată de aproape 345,9 milioane de lei.

Municipiile şi oraşele din judeţul Prahova au depus 30 de cereri de finanţare prin PNI, conform datelor publicate de Ministerul Dezvoltării pe site-ul propriu. La nivelul municipiilor, Câmpina are trei proiecte depuse în cadrul programului "Anghel Saligny", toate pentru modernizarea de drumuri, cu o valoare cumulată de 18,8 milioane de lei, în timp ce Ploieştiul a depus două, cu o valoare estimată care ajunge la 22,5 milioane de lei. În total, proiectele depuse de cele două municipii din judeţ depăşesc de puţin 41 de milioane de lei. La nivelul oraşelor sunt 25 de proiecte depuse în cadrul PNI, care ajung, împreună, la 304,5 milioane de lei.

PLOIEŞTI - pasajele şi bulevardul, pe lista PNI "Anghel Saligny"

Municipiul Ploieşti vrea bani de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul de Investiţii "Anghel Saligny", pentru refacerea Bulevardului Independenţei şi consolidarea şi redeschiderea celor două pasaje pietonale subterane din Bariera Bucureşti. La primul obiectiv, pentru tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Gara de Sud şi intersecţia cu strada Gheorghe Lazăr, din zona sediilor partidelor politice, municipalitatea a solicitat 14,9 milioane de lei.

Cel de-al doilea obiectiv, de reabilitare şi modernizare a pasajelor de sub Bulevardul Bucureşti, are o valoare de aproape 7,6 milioane de lei.

CÂMPINA - 3 proiecte în Programul "Anghel Saligny"

Primăria Câmpina a solicitat fonduri pentru reabilitarea sau modernizarea a trei drumuri, însă în lista de pe site-ul Ministerului Dezvoltării proiectele apar, probabil dintr-o eroare, de câte două ori.

Pentru modernizarea străzii Orizontului, municipalitatea a solicitat aproape 4,3 milioane de lei, conform datelor din lista publicată de MDLPA. Pentru reabilitarea străzii Voila, autorităţile au cerut puţin peste 7,5 milioane de lei.

Al treilea proiect, de modernizare a străzii Drumul Taberei, este evaluat la aproape 7 milioane de lei. Un obiectiv similar fusese propus şi în cadrul procedurii de bugetare participativă lansată de autorităţile locale, însă nu a mai intrat la vot, autorităţile alegând, în schimb, să-l propună spre finanţare prin Programul "Anghel Saligny".

AZUGA - asfaltări şi consolidarea unui pod

Primăria Azuga a depus două cereri de finanţare în cadrul Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny". Proiectul pentru reabilitarea şi modernizarea unor străzi locale este evaluat la puţin peste 6,2 milioane de lei.

Cel de-al doilea obiectiv de investiţii, de 1,6 milioane, propune reabilitarea şi consolidarea unui pod peste pârâul Azuga, situat pe strada Amurgului.

BĂICOI - poduri şi pasaje, inclusiv peste DN1

Primăria Băicoi are două proiecte, dintre care unul de peste 65 de milioane de lei, pentru construirea unui pasaj rutier peste DN1, la ieşirea din oraş. Practic, noul obiectiv ar urma să fie similar celui realizat acum câţiva ani la intrarea în Câmpina, scopul fiind de fluidizare a traficului într-una dintre intersecţiile cunoscute pentru numărul ridicat de accidente.

Al doilea proiect, cu o valoare de 7,9 milioane de lei, propune construirea a trei poduri peste pârâul Dâmbu, unul pe strada Dumbrava Roşie, unul pe strada Dâmbului, în zona intersecţiei cu Aviatorilor, şi unul pe strada Dorobanţi, în zona locuinţelor situate la numerele de la 138 la 144. Proiectul mai prevede demolarea unor poduri sau podeţe existente, amenajarea albiei pârâului şi modernizarea drumului de servitute DS 403.

BOLDEŞTI-SCĂENI - proiecte de 64,6 milioane de lei

Oraşul Boldeşti-Scăeni a propus treiproiecte pe lista Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny". De departe cel mai mare, proiectul "Modernizare şi extindere sistem de alimentare cu apă" are o valoare de peste 54,4 milioane de lei.

Celelalte două proiecte depuse vizează modernizarea străzii Valea Bisericii, având o estimare de 6,7 milioane, şi dezvoltarea infrastructurii pe strada Poienilor şi Calea Unirii, într-o zonă considerată marginalizată, cu o estimare de aproape 3,4 milioane de lei.

BREAZA - Trei cereri de finanţare

Primăria Breaza a depus trei cereri de finanţare în cadrul Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", în valoare totală de peste 10 milioane de euro, pentru lucrări de modernizare a reţelelor de utilităţi, asfaltări şi construirea unui pod pietonal.

BUŞTENI - canalizări şi infrastructură rutieră

Primăria Buşteni a transmis trei cereri de finanţare către Ministerul Dezvoltării. Pentru proiectul "Reabilitare şi modernizare infrastructură rutieră de interes local", administraţia locală solicită puţin peste 4,9 milioane de lei.

Autorităţile au propus şi un proiect de modernizare a străzilor din cartierul Piatra Arsă, evaluat la aproape 4,7 milioane.

Cel de-al trilea proiect propune reabilitarea şi modernizarea reţelei locale de canalizare şi are o valoare de aproape 3,3 milioane de lei.

COMARNIC - investiţie aproape de traseul centurii

Prmăria Comarnic apare o singură dată pe lista publicată de Ministerul Dezvoltării, cu un proiect pentru modernizarea străzii Ghioşeşti. Obiectivul e estimat la 4,7 milioane de lei. Conform proiectului, lucrările ar urma să vizeze mai multe tronsoane, Pod Geo - Biserica Ghioșești, Neagoe - Purcaru și Pe Lac.

Totuşi, oraşul de pe Valea Prahovei mai apare o dată în listă, dar într-un proiect depus de Consiliul Judeţean pentru construirea şoselei de centură, la fel cum se întâmplă şi în cazul centurii oraşului Mizil şi centurii comunei Păuleşti, pentru care autorităţile judeţene speră să primească finanţare prin Programul "Anghel Saligny". În Comarnic, traseul propus pentru viitoarea centură ar urma să treacă prin partea stângă a DN1, cum urci, pornind din DJ 103R, drumul care vine de la Breaza, continuând aproape paralel cu albia râului Prahova şi încheindu-se în DN1, la kilometrul 111+200 al drumului naţional, unde e prevăzut un sens giratoriu. Noua centură ar urma să se intersecteze cu strada Ghişeşti, aici urmând să fie amenajat un alt giratoriu. Practic, proiectul de modernizare a acestei străzi propus de Primărie ar urma să vină în completarea celui depus de CJ.

MIZIL - aproape 23 de milioane solicitate prin "Anghel Saligny"

Primăria Mizil are un singur proiect pe lista publicată de Ministerul Dezvoltării, însă acesta are o valoare consistentă. Pentru obiectivul "Modernizare infrastructura de transport din Orasul Mizil, judetul Prahova", autorităţile locale solicită aproape 22,9 milioane de lei prin Programul "Anghel Saligny".

Mizilul mai apare, cum spuneam mai devreme, şi cu ocazia proiectului propus de Consiliul Judeţean pentru amenajarea centurii ocolitoare a oraşului.

PLOPENI - investiţii pentru canalizare şi durmuri

Oraşul Plopeni a propus două investiţii pe lista Ministerului Dezvoltării. Primul dintre acestea vizează reabilitarea şi modernizarea reţelei de canalizare pentru cartierul Diana şi zona blocurilor C. Valoarea eligibilă solicitată de la bugetul de stat este de 6,12 milioane de lei, conform datelor din lista publicată de MDLPA.

Al doilea proiect, "Reabilitare şi modernizare infrastructură rutiera de interes local în Oraş Plopeni, judeţul Prahova", are o valoare eligibilă de 5,26 milioane de lei.

SINAIA - drumul spre Cota 1400, propus în Programul "Anghel Saligny"

Devenit celebru în perioada de iarnă, pentru problemele care apar după primele ninsori şi care determină adesea închiderea circulaţiei, drumul spre Cota 1400 este inclus într-un proiect de reabilitare şi asfaltare. Proiectul de refacere a DC 134 ar putea primi o finanţare de 14,8 milioane de lei.

Primăria Sinaia mai are un proiect depus în cadrul PNI, de aproape 16,8 milioane, pentru extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă şi preluare a apei menajere.

SLĂNIC - 6 milioane pentru asfaltări prin PNI "Anghel Saligny"

Primăria Slănic solicită aproape 7 milioane de lei prin Programul Naţional de Investiţii pentru un proiect de reabilitare şi modernizare a unor străzi locale.

URLAŢI - cerere de finanţare pentru asfaltări în oraş

Şi Primăria Urlaţi are o singură cerere de finanţare depusă, tot pentru infrastructura rutieră. Proiectul "Reabilitare şi modernizare străzi, faza a III-a, străzile Arioneştii Noi, Liliacului, Lalelelor, Macului, Viorelelor, Măceşului, fundătura Crizantemelor, Crizantemelor (bretea), Mihai" are o valoare de aproape 11,2 milioane de lei.

VĂLENII DE MUNTE - 4 proiecte pentru canalizare

Autorităţile din Văleni au depus patru proiecte, cu o valoare eligibilă cumulată de 5,7 milioane de lei, pentru extinderea reţelei de canalizare.

Pentru proiectul de extindere a canalizării pe străzile Rizăneşti şi Pajiştei, autorităţile solicită o finanţare de 2,17 milioane de lei. Pentru strada Doctor Istrate, cererea de finanţare este de 1,5 milioane. Pentru extinderea canalizării pe strada Anton Pann, aleea Anton Pann, fundătura Anton Pann şi strada Saranda, în zona din spatele autogării, autorităţile solicită 1,3 milioane de lei prin Programul "Anghel Saligny". Cel de-al patrulea proiect, cu o valoare de aproxmativ 750.000 de lei, vizează introducerea canalizării pe străzile Primăverii şi Povernei.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image