Drumul Valea Doftanei-Săcele va fi făcut de CNI. Consiliul Judeţean predă amplasamentul

Drumul Valea Doftanei-Săcele va fi făcut de CNI. Consiliul Judeţean predă amplasamentul

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, în şedinţa desfăşurată în această săptămână, predarea amplasamentului către Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea mult aşteptatului drum de legătură cu judeţul Braşov, pe ruta Câmpina - Valea Doftanei - Săcele.

Tronsonul Valea Doftanei - Brădet urmează să fie realizat cu bani de la Compania Naţională de Investiţii din subordinea Ministerului Dezvoltării. CJ Prahova a aprobat un proiect de hotărâre prin care amplasamentul a fost predat către CNI. Este vorba despre două terenuri aflate în proprietatea judeţului, în suprafaţă de 131.673 şi respectiv 78.295 metri pătraţi.

Obiectivul de investiţii vizează extinderea DJ 102I, drumul care merge din Câmpina până în Valea Doftanei. Conform proiectului, şoseaua va fi prelungită până aproape de Săcele, în parte pe traseul unui drum forestier accesibil în prezent doar pentru vehiculele 4x4.

Despre acest proiect se discută de vreo zece ani în Prahova, ca variantă alternaivă la extrem de aglomeratul DN1, mai ales în perspectiva începerii lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov.

Citiţi mai multe detalii pe TelegramaPH.ro!

Image
Image
Image