fbpx

Petrolul are datorii de 77.000 de euro către CSM Ploieşti. Autorităţile propun o eşalonare

Petrolul are datorii de 77.000 de euro către CSM Ploieşti. Autorităţile propun o eşalonare

Petrolul Ploieşti a acumulat datorii de circa 77.000 de euro din închirierea stadionului "Ilie Oană" (Foto: Telegrama)

Image
Image

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti ar putea beneficia de o eşalonare pe nouă luni, după ce a acumulat datorii de peste 380.000 de lei, echivalentul a circa 77.000 de euro, din închirierea spaţiilor de la stadionul "Ilie Oană", aflat în administrarea Clubului Sportiv Municipal. Înţelegerea este necesară pentru a obţine licenţa pentru sezonul viitor.

Asociaţia Club Sportiv Petrolul 52, cea care foloseşte mărcile înregistrate din portofoliul "Petrolul", a acumulat restanţe către Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, din chirii neplătite aferente perioadei iunie 2022 - martie 2023. Valoarea totală a sumei datorate către CSM pentru această perioadă, cu tot cu majorări de întârziere, depăşeşte de puţin 380.000 de lei.

Consiliul Local urmează să dezbată luni, într-o şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre privind eşalonarea datoriilor. Astfel, conform proiectului iniţiat de primarul Andrei Volosevici, suma restantă ar urma să fie achitată în nouă rate lunare, începând din aprilie şi până în decembrie. Primele opt rate vor avea valoarea de 45.000 de lei, iar la ultima va mai rămâne o diferenţă de circa 20.000 de lei. Totodată, în această perioadă vor continua să se acumuleze majorări de întârziere, până la plata integrală a debitului, clubul angajându-se să le achite în termen de 30 de zile de la plata ultimei tranşe, conform protocolului propus.

Petrolul Ploieşti, datorii la chiria pentru "Ilie Oană"

Restanţele provin din închirierea stadionului "Ilie Oană" pentru competiţii şi antrenamente, circa 265.000, închrierea spaţiilor pentru sediul administrativ şi spaţiul comercial, 59.000 de lei, închirierea pentru conferinţe, circa 6.000, plus utilităţi, taxe locale şi majorări.

Eşalonarea a fost solicitată de conducerea clubului de fotbal. Într-o adresă transmisă în data de 16 martie, preşedintele ACS Petrolul 52, Claudiu Tudor, arată că procedura este "necesară în procesul de licenţiere" pentru sezonul viitor. La rândul său, primarul Volosevici, iniţiatorul proiectului de hotărâre, notează în referatul de aprobare că "echipa de suflet a ploieştenilor face, în această perioadă, eforturi pentru obţinerea licenţei de participare şi în Sezonul 2023-2024 al Superligii Naţionale de Fotbal, iar pentru ducerea la îndeplinire a acestui demers, Asociaţia Club Sportiv Petrolul 52 Ploieşti a solicitat eşalonarea datoriei".

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.