fbpx

Ploieștenii au început să primească înștiințări cu privire la interdicția de a parca autoutilitarele în parcările de reședință și de domiciliu

Ploieștenii au început să primească înștiințări cu privire la interdicția de a parca autoutilitarele în parcările de reședință și de domiciliu

Image
Image

Autoritățile din Ploiești au început să împrăștie înștiințări privind aplicarea hotărârii adoptate de Consiliul Local în luna iulie, privind interzicerea parcării autoutilitarelor (autovehicul transport marfă), inclusiv vehiculele care intră în categoria remorcă/semiremorcă, în parcările de reşedinţă şi de domiciliu din municipiul Ploiești.

 

“Astăzi am primit această înștiințare, întreb eu, o persoană care locuiește în Bereasca, circulă cu mașina de serviciu zilnic și are un program de permanență, însă nu are mașina personală, cu ce ajunge la parcarea Uztel la 3 dimineață???” este postarea publicată luni dimineață de un șofer din municipiu, pe un grup de Facebook dedicat ploieștenilor.

Mesajul său a atras zeci de comentarii, unele de susținere, din partea celor aflați în aceeași situație, dar majoritatea din partea ploieștenilor care susțin decizia autorităților ploieștene. Mai mult, există deja sugestii ca și taximetriștii să fie incluși în rândul celor vizați de noile reguli.

Hotărârea nr. 253 adoptată de Consiliul Local Ploiești pe 29 iulie prevede că “se interzice parcarea autoutilitarelor (autovehicul transport marfă), inclusiv vehiculele care intră în categoria remorcă/semiremorcă, în parcările de reşedinţă şi de domiciliu din municipiul Ploiești, precum şi pe partea carosabilă. Prin autoutilitară (autovehicul transport marfă) se înțelege autovehicul din categoria N1, N2 sau N 3, cu cel puţin 4 roţi şi o viteză maximă constructive mai mare de 25 km/h, conceput şi construit pentru transportul de mărfuri şi poate tracta o remorcă.”

Același document stabilește că “posesorii de autoutilitare (autovehicul transport marfă), inclusiv remorcă/semiremorcă, pot parca aceste autovehicule/vehicule în parcările special amenajate de Primăria municipiului Ploieşti astfel:

a) Bulevardul Petrolului de la Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu până la Rafinăria Astra paralel cu trotuarul;

b) Parcarea cu dale de lângă conducta de termoficare din cartierul Vest;

c) În spatele Depoului de troleibuze situat pe str. Gheorghe Grigore Cantacuzino cu drum de acces între Coca Cola şi depoul de troleibuze;

d) Str. Mihai Bravu – zona industrială UZTEL pe prima bandă de circulaţie;

e) Str. Stindardului – inclusiv parcarea pentru microbuze şi autobuze”.

Parcările special amenajate pentru autoutilitare (autovehicul transport marfă), inclusiv remorcă/semiremorcă, vor fi amenajate de Direcţia Tehnic Investiţii, Direcţia Gestiune Patrimoniu şi S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L.

Încălcarea prevederilor HCL se consider contravenție, iar amenda este între 1.500 și 2.500 de lei.

 

Sursa foto: Facebook/ Municipiul Ploiești

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.