Proiect european de extindere la Școala „I.A. Bassarabescu” din Ploiești

Proiect european de extindere la Școala „I.A. Bassarabescu” din Ploiești
Primăria Ploiești vrea să atragă fonduri europene pentru construirea unui nou corp de clădire, în regim P+2, la Școala „I.A. Bassarabescu” din cartierul 9 Mai
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primăria Ploiești vrea să atragă fonduri europene pentru Școala „Bassarabescu”, din cartierul 9 Mai, una dintre cele mai aglomerate unități de învățământ din municipiu. Proiectul de extindere și modernizare este estimat la aproape 16 milioane de lei cu TVA, echivalentul a 3,2 milioane de euro.

Consiliul Local Ploiești urmează să dezbată pe 29 ianuarie un proiect de aprobare a studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru o investiție de construire, modernizare și extindere la Școala Gimnazială „Ion Alecu Bassarabescu” în vederea măririi capacității.

Proiectul propune construirea unui nou corp de clădire, cu parter și două etaje, plus realizarea dotărilor specifice aferente. Noul imobil ar urma să fie realizat în spatele clădirii actuale, în vecinătatea sălii de sport, pe o suprafață de 660 de metri pătrați.

Proiect de extindere la Școala „Bassarabescu” din Ploiești

Măsura vine în condițiile în care unitatea de învățământ este una dintre cele mai aglomerate din municipiu, pe fondul dezvoltării imobiliare a cartierului, iar conducerea a fost nevoită în ultimii ani să găsească o serie de soluții pentru a face față, de la încercarea de mutare a unor clase la fosta Școală 20, unde funcționează acum Palatul Copiilor, și până la improvizarea unor săli de clasă pe holuri.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 15,9 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproximativ 3,2 milioane de euro, potrivit informațiilor din proiectul de hotărâre.

proiect corp nou cladire școala bassarabescu scoala 9 mai ploiesti fonduri europene

Autoritățile speră să atragă o finanțare europeană prin Programul Regional Sud Muntenia 2021-2027, în cadrul unei axe dedicate îmbunătățirii accesului la servicii de educație de calitate.

Studiul de fezabilitate a luat în calcul și varianta de construire a unei clădiri cu regim de înălțime P+3, însă a avertizat că asta ar presupune costuri de realizare mai mari și o durată mai mare a lucrărilor.

În vecinătatea școlii urmează să fie realizată și o creșă.

Image