VIDEO | Bogdan Toader contestă restructurarea propusă la Consiliul Judeţean Prahova de Iulian Dumitrescu

VIDEO | Bogdan Toader contestă restructurarea propusă la Consiliul Judeţean Prahova de Iulian Dumitrescu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, liderul organizaţiei judeţene a PSD, contestă planul de restructurare anunţat de înlocuitorul său, liberalul Iulian Dumitrescu, declarând că propusa eliminare a peste 300 de posturi în viziunea sa nu va genera economii substanţiale pentru buget, pentru că va fi nevoie de externalizarea unor servicii, eventual chiar la costuri mai mari. El declară şi că activitatea instituţiei va avea de suferit, ca răspuns la acuzaţiile lansate cu o zi în urmă de noul preşedinte CJ, care reclama că a găsit "angajaţi fără chef de muncă" şi "multe pile de partid".

Preşedintele CJ din mandatul 2016-2020 a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PSD Ploieşti, că o restructurare de amploarea celei propuse zilele acestea nu poate fi făcută decât prin externalizarea unor servicii, la costuri mai mari. Reacţia vine după ce Iulian Dumitrescu, noul preşedinte al instituţiei, propusese desfiinţarea a 315 posturi, dintre care 101 în aparatul de specialitate şi restul prin desfiinţarea direcţiilor de întreţinere a drumurilor judeţene şi de pază, în ultimul caz argumentând că există un cost de 30 de lei pe oră per angajat, în timp ce pe piaţa liberă sunt oferte la jumătate sau mai puţin.

"Nu ştiu cum a reuşit domnul Dumitrescu să facă o evaluare atât de amănunţită într-un timp atât de scurt, dar eu cred că, dacă se doreşte o astfel de restructurare, ar trebui o analiză foarte amănunţită la ceea ce înseamnă Consiliul Judeţean şi direcţiile de sub autoritatea Consiliului Judeţean. Din punctul meu de vedere, să se externalizeze Direcţia de Întreţinere a Drumurilor este o mare greşeală. Orice societate care ar primi un astfel de contract va avea bineînţeles costuri indirecte şi profit, iar suma care va fi cheltuită cu siguranţă va fi una mai mare decât ceea ce înseamnă acum această direcţie. Plus că ne apropiem de sezonul rece şi va avea nevoie de un dispecerat care să coordoneze activitatea de deszăpezire, va avea nevoie de oameni care să intervină, eu cred că momentul nu este unul oportun. Iar cu privire la Direcţia de Pază ar trebui făcut un calcul, noi l-am făcut în urmă cu ceva timp, iar cheltuielile cu o astfel de direcţie - cele «în alb», pentru că multe dintre societăţile care efectuează un astfel de serviciu nu au toate cheltuielile puse la vedere - sunt undeva la 30 de lei pe oră, analiza făcută acum un an însemna 25 de lei pe oră pentru un post şi cei 5 lei erau pentru dotări, ceea ce înseamnă îmbrăcăminte, echipament. Deci nu cred că va fi o reducere substanţială a costurilor. Iar diminuarea din aparatul de specialitate s-ar putea să nu aducă acele beneficii dorite", a declarat Bogdan Toader.

Image
Image
Image