VIDEO 🎦 O nouă vizită de lucru pe A7 Ploiești – Buzău. Când ar trebui să se circule pe această autostradă

a7 ploiești buzău
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și șeful CNAIR, Cristian Pistol, au mers, marți, pe șantierul A7 Autostrada Moldovei. Oficialii au anunțat că, pe tronsonul Ploiești – Buzău, ar trebui să se poată circula de anul viitor.

 

“2024 este anul în care trebuie deschisă circulația pe primele două loturi ale Autostrăzii Ploiești-Buzău!

Nu mai accept nicio întârziere din partea celor două Asocieri de constructori care lucrează pe lotul 1 (Pizzarotti -Retter) și pe lotul 2 (Trace-Coni)!

Le-am atras din nou atenția astăzi că trebuie să crească mobilizarea astfel încât anul viitor să finalizeze lucrările pe cei 49,35 km dintre Ploiești și Pietroasele.

Am făcut tot ce ține de CNAIR pentru ca antreprenorii să poată avea bani și front de lucru. Dar în cazul în care nu vor înțelege că trebuie să recupereze întârzierile, vom aplica sancțiuni.

Nu pot să accept ca la peste un an de la începerea lucrărilor progresul fizic să nu atingă nici măcar 25% pe cele două loturi finanțate prin PNRR (Dumbrava – Mizil și Mizil – Pietroasele).

În ceea ce privește lotul 3 (13,9 km) dintre Pietroasele și Buzău, sper că în scurt timp vom semna contractul”, a transmis directorul CNAIR, Cristian Pistol, după vizita de astăzi.

Mesajul vine la doar câteva zile după ce și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, atrăgea atenția că este nevoie de o mobilizare mai mare pe anumite porțiuni.

Grindeanu: A7 va reprezenta coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din Regiune

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat, la rândul său, importanța acestui proiect de infrastructură, dar și necesitatea ca lucrările pe fiecare tronson să fie încheiate la termenele asumate, având în vedere că vorbim despre investiții din finanțări externe.

“Ritm foarte bun de lucru al constructorului român care lucrează pe 10 din cele 13 loturi ale A7 (de la Buzău la Pașcani), finanțate prin PNRR.

Autostrada Moldovei (A7) va reprezenta coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din Regiune și va fi unul dintre principalele motoare de dezvoltare economică.

Pe toate cele 4 șantiere ale Autostrăzii Buzău- Focșani (82,44 km) sunt șanse reale ca, prima jumătate a anului 2025, să putem circula pe toată lungimea Autostrăzii Buzău- Focșani.

Potrivit termenelor contractuale, la finalul anului 2025 românii vor putea circula în regim de autostradă și între Focșani și Bacău (alți 95,9 km). Și pe cele 3 șantiere ale acestui sector de autostradă constructorul român este bine mobilizat în teren.

Între Bacău și Pașcani (77,38 km) constructorul este în etapa de organizare a șantierului, a relocărilor de utilități și a decopertării stratului vegetal. În scurt timp vor începe lucrările de construcție propriu - zise. Și aici termenele contractuale pentru darea în circulație este tot finalul anului 2025”, a declarant Grindeanu.

“Mobilizare foarte bună a antreprenorului pe toate cele 4 șantiere ale autostrăzii Buzău –Focșani!

Țin să menționez că deși lucrările au început anul acesta, printr-o mobilizare exemplară și un ritm de lucru susținut, s-a ajuns la un stadiu fizic mediu de peste 20% pe întreg sectorul de #autostradă.

Situația din teren mă face să cred că la finalul anului #2024 se va putea deschide circulația pe primii kilometri de autostradă dintre Buzău și Focșani.

Autostrada Buzău – Focșani (82,44 km) este finanțată prin PNRR.

Tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii (4,6 km)  - Stadiul fizic – 20%

Tronsonul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,8 km)  - Stadiul fizic – 20%

Tronsonul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,1 km)  - Stadiul fizic – 22%

Tronsonul 4 Mândrești Munteni – Focșani (10,94 km)  - Stadiul fizic – 24%”, a declarat Cristian Pistol.

Marcel Ciolacu a precizat că este nevoie de o coordonare ca “toate să se închidă cam în acelaşi timp, şi Autostrada Moldovei şi centura Bucureştiului şi tot ce înseamnă Oltenia, sudul României, care să meargă spre Constanţa”. Din punctul său de vedere, prioritatea este exerciţiul financiar trecut: ”Cu domnul Grindeanu, la două-trei zile avem o discuţie aprinsă în ceea ce priveşte fondurile pe care le-a cheltuit până acum, mai ales că se apropie rectificarea şi am vrut să îl însoţesc să văd stadiul fizic nu numai cifrele. Cu adevărat, trebuie să fim corecţi şi să spunem că nu au existat în istoria Ministerului Transporturilor atâtea investiţii, atâtea decontări şi poate e prima oară când văd o viziune de ansamblu”.

 

 

 

 

Image