fbpx

Demisie colectivă din USR Prahova. 102 membri, în frunte cu un deputat, părăsesc partidul

Demisie colectivă din USR Prahova. 102 membri, în frunte cu un deputat, părăsesc partidul

Demisie colectivă din USR Prahova. 102 membri, în frunte cu fostul preşedinte Mihai Poliţeanu (în centru, Foto Arhiva Telegrama) părăsesc partidul

Image
Image

Demisie colectivă din USR Prahova! 102 persoane au demisionat joi din partid, reclamând că organizaţia judeţeană ar fi fost "vândută" PNL-ului, în timp ce echipa din conducerea centrală e preocupată să-şi conserve privilegiile şi să elimine opoziţia internă.

Anunţul a fost făcut de către deputatul Mihai Poliţeanu, fost preşedinte al USR Prahova, care a anunţat că părăseşte formaţiunea alături de alţi 101 colegi, dar şi că mulţi alţi membri urmează să se retragă din activitatea fileialei.

Decizia vine după ce alegerile interne ţinute în luna iulie au fost anulate de organizaţia naţională, pe motiv că n-au respectat statutul, iar conducerea provizorie, coordonată de la centru, a decis recent excluderea din partid a mai multor membri, din echipa care câştigase atunci. Poliţeanu susţine că echipa din conducerea centrală e preocupată să elimine opoziţia internă şi reclamă că "gaşca din USR Prahova agreată de conducerea naţională" s-a subordonat PNL-ului şi s-a aliniat "la metodele vechilor partide de politizare a instituțiilor de stat".

Demisie colectivă din USR Prahova

Printre motivele invocate, parlamentarul vorbeşte şi despre "falsificarea semnăturilor pe zeci de dosare de adeziune a unor potențial membri ai partidului, dar și tentativa de a aduce alți zeci de membri în USR cu ajutorul direct al PNL, cu scopul explicit de câștigare a puterii politice interne în favoarea echipei Barna/Drulă/Botoș, nesancționată, ba chiar încurajată de conducerea națională".

"Noi, cei peste 100 de semnatari ai acestei scrisori deschise, membri ai USR Prahova, am decis astăzi să ne dăm împreună demisia din USR, având în vedere acapararea filialei de către un grup de oportuniști care, cu sprijinul activ al conducerii naționale a USR, au decis să pună filiala în subordinea PNL Prahova și a baronului Iulian Dumitrescu. Mulţi alţi colegi îşi vor da demisia individual sau se vor retrage definitiv din activitatea filialei. Majoritatea din Biroul Național al USR și președintele Drulă au ales, fie din cinism politic, fie din lipsă de viziune, să pună pe primul loc promovarea unor indivizi obedienți echipei majoritare din Biroul Național al USR, dar și PNL-ului, în detrimentul democrației interne, valorilor și intereselor legitime ale USR în Prahova, dar și al votanților noștri", anunţă Mihai Poliţeanu, într-un mesaj publicat joi pe contul său de Facebook.

"Pentru că în Prahova opoziția la PNL și opoziția la echipa Drulă/Barna/Botoș sunt una și aceeași echipă, conducerile USR și PNL și-au dat mâna să o înlăture. Disoluția filialei USR Prahova convine atât lui Dumitrescu, cât și conducerii USR. Și Dumitrescu și tabăra care controlează USR scapă de opoziție. Noi rămânem fideli valorilor USR și nu putem gira deturnarea speranțelor miilor de prahoveni care ne-au votat în 2020. Nu ne pierdem speranța în schimbarea României și a Prahovei. Fiecare dintre noi va continua lupta pentru schimbare fie din societatea civilă, fie dintr-o nouă construcție politică care promite să se separe radical de metehnele politicii vechi", se încheie mesajul în care deputatul Poliţeanu anunţă că 102 membri USR au recurs la o demisie colectivă.

DEMISIE COLECTIVĂ DIN USR ❗ NOI, cei peste 100 DE SEMNATARI ai acestei scrisori deschise, membri ai USR Prahova, AM...

Publicată de Mihai Polițeanu pe Joi, 27 octombrie 2022

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.