fbpx

VIDEO | Profesorii din Ploieşti ar putea beneficia de transport public gratuit şi bilete la filarmonică şi teatru

VIDEO | Profesorii din Ploieşti ar putea beneficia de transport public gratuit şi bilete la filarmonică şi teatru

Primul dintre cele patru proiecte de hotărâre de Consiliu propuse vizează acordarea de gratuitate pe transportul public local de pe raza municipiului pentru cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile de învățământ preuniversitar (Foto: Arhiva Telegrama)

Image
Image

PACHET MASURI ELEVI STUDENTI PROFESORI Cadrele didctice din Ploieşti ar putea beneficia de transport public gratuit şi câte cinci bilete pe an la Teatru şi Filarmonică, potrivit unui pachet de măsuri legislative propus vineri de deputatul Mihai Poliţeanu. O componentă importantă a acestui pachet urmăreşte încurajarea sectorului IT.

Deputatul de Prahova Mihai Poliţeanu şi consilierul municipal Mihai Tonsciuc au prezentat public vineri, într-o conferinţă de presă, un pachet de măsuri legislative locale dedicate elevilor, studenţilor şi profesorilor din Ploieşti.

Primul dintre cele patru proiecte de hotărâre de Consiliu propuse vizează acordarea de gratuitate pe transportul public local de pe raza municipiului pentru cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile de învățământ preuniversitar.

PACHET MASURI ELEVI STUDENTI PROFESORI Al doilea proiect urmăreşte încurajarea formării pentru sectorul IT şi sprijinirea elevilor şi studenţilor care ţintesc o carieră în acest domeniu. El are două direcţii, pe de o parte acordarea de burse speciale lunare în valoare de 200 de lei elevilor din clasele a XI și a XII cu rezultate deosebite înscriși la liceele sau colegiile de stat din Ploiești și care vor continua cu studiile universitare în IT tot în municipiu, iar pe de altă parte sprijinirea studenților din alte localități decât cele din zona metropolitană Ploiești înscriși la universitățile din Ploiești, nivel/studii universitare de licență, care învață la specializări cu un curriculum axat pe domeniul IT, pentru acoperirea cheltuielilor cu cazarea și masa, în cuantum lunar de 450 de lei. Pentru a primi bursa, aceștia trebuie să aibă rezultate deosebite și să se angajeze sau, cel puțin, să aibă anual stagii de practică la companii IT din Ploiești.

Pachet de masuri locale pentru elevi, studenti si profesori

Al treilea proiect de hotărâre prevede acordarea de gratuitate pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar pentru câte cinci spectacole pe an la Teatrul "Toma Caragiu" și Filarmonica "Paul Constantinescu". În aceeaşi notă, al patrulea proiect din pachetul prezentat vineri instituie interdicția pentru cele două instituţii de cultură ale municipalităţii de a mai acorda acces gratuit politicienilor prin intermediul invitațiilor.

Poliţeanu a mai propus până acum alte trei pachete de măsuri legislative locale, alături de consilierii municipali Mihai Tonsciuc şi Magdalena Trofin. Procedentele măsuri propuse au vizat sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi, creşterea integrităţii şi transparenţei la nivelul administraţiei ploieştene şi „înverzirea” Ploieştiului.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.