fbpx

BILANŢ CORONAVIRUS: Numărul persoanelor infectate a ajuns la 9.242, iar cel al deceselor la 482

BILANŢ CORONAVIRUS: Numărul persoanelor infectate a ajuns la 9.242, iar cel al deceselor la 482
Image
Image

Cea mai recentă informare oficială, transmisă marţi după-amiază de Grupul de Comunicare Strategică, arată că în România s-a ajuns, de la debutul crizei, la 9.242 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre aceştia, peste 2.100 de oameni au fost declaraţi vindecaţi. Din păcate, alţi 482 de români, majoritatea trecuţi de 65 de ani, nu au fost la fel de norocoşi, ajungând să figureze în bilanţul deceselor.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 306 de noi cazuri de îmbolnăvire, ducând astfel numărul total naţional la 9.242. Dintre aceste persoane, 2.153 au fost declarate vindecate și externate, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică marţi. Totodată, până acum, 482 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, în Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova. La ATI, în acest moment, sunt internați 245 de pacienți, a mai anunţat sursa citată.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.372 de persoane. Alte 41.136 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 101.552 de teste.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 947 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 633 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 14 în Germania, 59 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 3 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 62 de cetățeni români aflați în  străinătate, 14 în Italia, 15 în Franța, 19 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.