Dosar penal deschis la Parchetul General, pentru abuz în serviciu, în cazul adopției fetiței din județul Mehedinți

Procurorii din cadrul Parchetului General au anunțat că, vineri, în cazul adopției fetiței din județul mehedinți, a fost deschis un dosar penal in rem, pentru infracțiuni în serviciu. Ancheta ar viza fapte "în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopție internațională a minorei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, la data de 21 iunie 2019, o percheziție la domiciliul asistentului maternal", se arată într-o informare transmisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Tot luni, procurorul geneal a cerut luarea măsurilor astfel încât copila să nu părăsească teritoriul României, pe durata administrării probelor în ancheta demarată în acest caz, dar și revizuirea hotărârii judecătorești prin care s-a încuvvințat adopția.

Citiți și:  Parchetul General a interzis ieşirea din ţară a Sorinei. Procurorul general cere revizuirea hotărârii prin care s-a încuviințat adopția internațională

 

Image
Image
Image