fbpx

Klaus Iohannis l-a decorat pe militarul român ucis în Kabul cu Ordinul Naţional „Steaua României”

Image
Image

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului ucis într-un atentat în Kabul, Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan.
Şeful statului i-a acordat militarului român Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, anunţă Administraţia Prezidenţială.
“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ștefan.
Astfel, în semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional și spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operații din Afganistan, făcându-și datoria cu prețul vieții, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ștefan”, se arată în comunicatul de presă emis de Administrația Prezidențială.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, militarul român care şi-a pierdut viaţa joi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul clasa a III-a Cipirian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. Avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.
Potrivit unui comunicat de presă al MApN, Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.